TeamAlert - Afleiding - FietsAlert 8.jpg - Eigen licentie

FietsAlert

De veiligheid van de meeste vervoersmiddelen mag de afgelopen jaren dan wel zijn verbeterd; voor fietsers geldt dit niet. Zij zijn mede door snelle afleiding kwetsbaar in het verkeer en daarom een belangrijke doelgroep voor TeamAlert. Uit onderzoek blijkt dan ook dat 80% van de fietsongevallen zijn te wijten aan onoplettendheid en afleiding. Met FietsAlert maakt TeamAlert jongeren bewust van hun kwetsbare positie op de fiets en het belang van goede fietsverlichting.

Tijdens FietsAlert gaan de voorlichtingsmedewerkers van TeamAlert met jongeren in gesprek over afleiding op de fiets. Zijn ze altijd gefocust op de weg? Of appen ze regelmatig hun vrienden tijdens het fietsen? De scholieren starten met het invullen van een kennisquiz en gaan vervolgens in gesprek. Aan het slot van de gesprekken wordt hen altijd gevraagd om een eigen tip te formuleren, maar dan wel op positieve wijze. Met andere woorden: de tip moet gericht zijn op het gedrag dat je wilt zien. Vervolgens gaan de jongeren op de foto met het fotobord. Wanneer zij hun foto delen via Instagram maken ze kans op een prijs.

FietsAlert kan zowel in een vaste variant (bijvoorbeeld op scholen en sportclubs) als een mobiele variant (festivals en events) worden uitgevoerd. Het uitgangspunt van de uitvoeringen is altijd hetzelfde: een positieve gedragsintentie creƫren.

Wow, die tip van muziek luisteren met alleen je rechteroortje in is echt GENIAAL!
Geuzencollege Lentiz Vlaardingen Leerling, 2018
Maak gewoon een hele hippe fietslamp, dan doe je je licht altijd aan.
MBO Rijnland Leiden Leerling, 2018

Meet TeamAlert

Upcoming events
The Battle op Lentiz Flora College
Veilig fietsgedrag Afleiding
The Battle op Groenewald
Veilig fietsgedrag Afleiding
The Battle op Saenredam College
Veilig fietsgedrag Afleiding
The Battle op Griendencollege
Veilig fietsgedrag Afleiding
The Battle op Saenredam College
Veilig fietsgedrag Afleiding

Onze partners

Meer projecten

Delen gaat nooit vervelen

WAAROM
TEAMALERT?!

Voor en door jongeren

Positieve gedragsverandering

Projecten van A tot Z geregeld

Blijf op de hoogte Schrijf je in voor de nieuwsbrief