TeamAlert - Afleiding - Beat the Street Challenge Foto Banner - Eigen licentie (2) (1)
Informatie voor ouders #beatthestreetchallenge

Vraag & Antwoord

Wat is TeamAlert?   
Stichting TeamAlert is al sinds 2000 de belangenbehartiger voor alle jongeren in Nederland. De droom van de organisatie is dat alle jongeren gelukkig, veilig en gezond door het leven kunnen gaan. Vanuit die visie richten we ons op uiteenlopende relevante maatschappelijke thema’s die jongeren aangaan, zoals verkeersveiligheid, een gezonde leefstijl en slim omgaan met geld.

Met een groeiend team van zo’n dertig young professionals en meer dan zestig jonge uitvoeringsmedewerkers op locatie, realiseren we jaarlijks ruim zeshonderd projecten op scholen, festivals en andere plekken waar jongeren komen. Hierbij spreken we ieder jaar bijna 200.000 leeftijdsgenoten een-op-een aan vanuit hun eigen belevingswereld.

Wat is de Beat the Street challenge?
Het gebruik van smartphones is de afgelopen jaren enorm gegroeid, óók in het verkeer. Daardoor is er helaas een nieuwe oorzaak van verkeersongevallen bijgekomen. Onder jongeren heeft ongeveer één op de vijf fietsongevallen iets te maken met smartphonegebruik tijdens het fietsen (VVN, 2017).

Met Beat The Street challenge maken TeamAlert en Samsung jongeren bewust van de eigen rol in het verkeer en de risico’s van afleiding op de fiets. TeamAlert heeft een challenge georganiseerd waarin fietsende scholieren in een maand tijd 12 opdrachten uitvoeren. Door het aanhalen van verschillende feitjes over fietsgewoontes, wordt gewerkt aan de sociale norm in de groep. Ook vergroot het de kennis van de jongeren.

Zijn er kosten verbonden aan de Beat the Street challenge?
Deelname aan de Beat the Street challenge is gratis. Ook bij de opdrachten is er rekening mee gehouden dat de deelnemers geen kosten hoeven te maken. 

Hoe zit het met privacy?
TeamAlert draagt er zorg voor dat er netjes met persoonsgegevens van de deelnemers om wordt gegaan. Wij verwerken de gegevens anoniem, verspreiden deze niet aan derden en gebruiken deze niet voor andere doeleinden. Bij de inschrijving voor de Beat the Street challenge is enkel om informatie gevraagd die noodzakelijk is. Concreet betekent dit: naam, telefoonnummer en leeftijd. Deze gegevens zullen na afloop van de challenge (31-10-2018) worden verwijderd.

Bij de challenge maken jongeren foto’s en video’s. Zij delen deze content niet met TeamAlert, maar via hun eigen Instagram socialmedia-account. TeamAlert zorgt er zo voor dat zij geen materialen opslaat of verspreidt.

Mijn zoon of dochter heeft een prijs ontvangen. Hoe zit dit precies? 
Iedere week wint een deelnemend team een prijs. De prijzen worden volledig bekostigd door TeamAlert en verzonden via een erkend postorder bedrijf (PostNL). Aan de Beat the Street challenge zijn geen kosten verbonden. 

Hoe zit het met veiligheid?
Er zullen geen opdrachten worden uitgegeven waarbij de veiligheid in het gedrang is. De achterliggende gedachte van de Beat the Street challenge is immers dat jongeren bewust worden van het belang van veiligheid in het verkeer en de risico’s van afleiding op de fiets. Bij de opdrachten geven wij de deelnemers tips & tricks om dit te bekrachtigen.

Toch nog vragen? Neem dan contact op via e-mail: beatthestreet@teamalert.nl

Deel deze pagina