Werken als jongerenvoorlichter: dé perfecte leerschool!

  1. Home
  2. Blog
  3. Werken als jongerenvoorlichter

Lilli (24) maakt impact in het leven van jongeren. Ze is namelijk jongerenvoorlichter bij TeamAlert. Een aantal dagen per week rijdt ze samen met andere jongerenvoorlichters het hele land door om jongeren bewust te maken van verkeersveiligheid. Dit doet ze naast haar studie Psychologie. Wij vroegen haar naar haar ervaringen als jongerenvoorlichter.

“Ik solliciteerde bij TeamAlert als jongerenvoorlichter, omdat ik het spannend vond om voor groepen te staan.” TeamAlert bleek een goede leerschool te zijn. “Ik sta nu heel zelfverzekerd voor groepen! Daarnaast is mijn studie erg theoretisch en door gesprekken met jongeren te voeren kan ik deze theorie naar de praktijk brengen.”

Feedback geven en coachen
Naast jongerenvoorlichter is Lilli ook teamleider. “Als teamleider ga ik samen met minimaal 4 andere jongerenvoorlichters naar festivals en andere feesten waar ik met jongeren in gesprek ga over verkeersveiligheid. Ik heb in deze rol geleerd hoe ik anderen kan coachen en feedback moet geven.”

TeamAlert has got your back!
Jongerenvoorlichters worden echt niet zomaar in het diepe gegooid. Ze krijgen verschillende trainingen aangeboden, van klassenmanagement tot een training voor rijden in het busje. “Deze trainingen hebben mij heel erg geholpen. Ik ga inmiddels gemakkelijk met mensen in gesprek.”

Afwisseling

“Wat ik bijzonder vind aan mijn werk is dat iedere dag anders is. De ene dag sta ik in Limburg op een school en de andere dag op een groot festival. Daarnaast vind ik het leuk dat ik echt impact kan maken in het leven van jongeren. Natuurlijk gaat het grootste deel van de gesprekken over verkeersveiligheid, maar er is ook ruimte om het over andere onderwerpen te hebben. Zeker op feestjes en festivals merk je dat jongeren het ook graag over andere onderwerpen willen hebben. Ook op scholen is het mogelijk om leerlingen te motiveren om hun dromen na te jagen. Als ik zo’n gesprek heb gehad, al is het maar heel kort, krijg ik echt het gevoel dat ik het verschil kan maken bij een leerling.”

En de keerzijde?
Op de vraag of er ook minder leuke dingen zijn aan het werk als jongerenvoorlichter begint Lilli te lachen. “Vroeg opstaan is niet mijn ding, maar dat hoort erbij. Daarnaast is het soms lastig als je een minder leuk gesprek hebt met een jongere, maar eigenlijk komt dat niet zo vaak voor.”

Werken als jongerenvoorlichter? Solliciteer nu

Werken als jongerenvoorlichter?

Wil jij tijdens je studie (of tussenjaar!) aan de slag als jongerenvoorlichter? Check dan onze vacatures en solliciteer!

JONGERENVOORLICHTER SCHOLEN

Meer lezen? 👀

Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met het gebruik van cookies. Cookies zijn kleine bestandjes die er voor zorgen dat wij de website beter kunnen afstemmen op jouw zoekgedrag en voorkeuren.