iStock - party people.jpg
Jongeren aan het woord Gastblog van Michelle Okken

5x dit wil jij weten als je gaat stappen

Uitgaan is heerlijk: lekker dansen, gezelligheid met je vrienden en wellicht wat geflirt. Helaas gebeuren er ook vervelende dingen tijdens het uitgaan zoals, drogeren, ongepaste aanrakingen en overmatig alcoholgebruik. En weet je wel hoe je van het stappen naar huis komt? Daarom heb ik een paar tips voor jullie!

1. Houd je drinken goed in de gaten

Dit heb je vast al veel vaker gehoord, maar het kan echt voorkomen dat je wordt gedrogeerd. Het gebeurt nog te veel dat mensen worden gedrogeerd. Voor je eigen veiligheid is het belangrijk dat je goed op je drankje let. 

2. Ga met vrienden uit!

Jammer genoeg lopen er soms onbetrouwbare mensen rond, die bij het uitgaan voor veel hinder en gevaarlijke situaties kunnen zorgen. Als je alleen bent, ben je vooral heel kwetsbaar. Ga daarom met vrienden samen uit en probeer op elkaar te letten.

3. Ga regelmatig even naar een rustiger plekje

Als je veel in beweging bent en in een warme kroeg staat, stijgt je lichaamstemperatuur. Je kan het te warm krijgen en je kan zelfs uitdrogen. Ga daarom naar een rustig plekje en drink een glas water of frisdrank.

4. Pas op voor ongepaste aanrakingen

Zit iemand aan je waarvan je niet wil dat dit gebeurt? Zeg er iets van en vertel het tegen je vrienden. Het hoort niet dat iemand je in je billen knijpt of je op andere manieren lastigvalt.

5. Zorg voor een veilige rit naar huis

Spreek uit voordat je gaat stappen wie de Bob is, of ga met het ov of laat je ophalen. Rijd in ieder geval nooit onder invloed van alcohol of drugs.  

Maar vergeet niet: heb vooral veel plezier bij het uitgaan. En ga nu maar lekker proosten op het weekend!

Deze blog is geschreven door gastblogger Michelle Okken. Lijkt het jou ook leuk om af en toe een artikel voor onze website te schrijven of heb je hier vragen over? Stuur een mailtje naar cherelle@teamalert.nl. Wil je graag in gesprek voor persoonlijke steun of advies? Dan kun je terecht bij de Kindertelefoon

Share dit!