TeamAlert - Veilig fietsgedrag - Foto fiets -

7 fietstypes die we allemaal irritant vinden!

Je kent het wel: je zit op de fiets en er zijn altijd weer een paar mensen die op je zenuwen werken. Hieronder lees je over 7 Fietstypes die het bloed onder je nagels vandaan halen!

1. De "ik heb geen lichten" fietser

Hmpfff....Het is donker en ineens schrik je van een fietser die je niet aan zag komen doordat hij of zij geen lichten aan had. Heel irritant, maar ook enorm gevaarlijk. Je moet een geel of wit voorlicht hebben en een rood achterlicht. Of je komt juist het tegenovergestelde tegen, fietsers die hun voorlamp op hun hoofd hebben gemonteerd of hun schoenen als een kerstboom hebben verlicht. Dit mag officieel ook niet.

 

2. De appende fietser

De fietser die tijdens een fietsrit social media belangrijker vindt dan al het andere om zich heen #opdefiets. Veel jongeren gebruiken hun telefoon op de fiets. Maar liefst 80% van de fietsongelukken wordt veroorzaakt door afleiding op de fiets. Wil jij geen irritante appende fietser zijn? Download dan een MONO-app. Dit betekent ongestoord op de weg.

3. De “ik blokkeer graag de weg”-fietser

Pff... die ene fietser die het hele fietspad blokkeert, doordat er met drie personen naast elkaar wordt gefietst of het gewoon heel moeilijk vindt om op zijn eigen weghelft te blijven, suuper irritant. Je kunt zelfs een boete krijgen voor het niet rechts houden op de weg. Wil je weten hoeveel euries dit kost? Check dan deze opmerkelijke fietsboetes die je op de fiets kan krijgen.

4. De naaktfietser

De fietser die s ’ochtends te lui is om zijn of haar kleding aan te trekken, dronken en naakt op de fiets is gestapt of zich gewoon iets te veel op zijn naakte gemak voelt. De fietser die eigenlijk niemand wilt tegenkomen! Blèh.

5. DE KLEURENBLINDE FIETSER

De fietser die problemen heeft met het herkennen van kleuren en het verschil tussen een rood en groen stoplicht niet begrijpt. Vooral het rode stoplicht wordt door dit type niet begrepen. In Nederland overlijden jaarlijks gemiddeld 8 fietsers en raken gemiddeld 86 fietsers ernstig gewond vanwege het rijden door rood licht. De boete voor door rood fietsen is dan ook maar liefst 90 euro. Van dit geld had je al negen keer naar de bioscoop kunnen gaan.

 

6. De roekeloze hobby-wielrenner 

Je bent lekker aan het fietsen en dan, bam uit het niets, wielrenners! De fietsers met een snelheid van 75630 km per uur waarvan hun mond functioneert als bel: “aan de kaaaant”.

7. De slingerende fietser

De fietser waarvan je alleen maar een rugzak van 50 kilo heen en weer ziet gaan en de geur van een blikje energie het achtervolgt. Het slingerende type die je het liefst meteen inhaalt, we kennen hem vast allemaal.

Deel dit artikel!