people-2570925_1280.jpg
Jongeren aan het woord Gastblog van Sarona van den Ancker

Digital detox: how to deal with Instagram?

Hoe vaak worden we geconfronteerd met het perfecte leven? Zodra we Instagram openen, zien we een perfect gestylede outfit, een geweldig feestje van die ene vriend of vriendin en weer een ander lijkt altijd op wereldreis. Al deze plaatjes zorgen vaak voor een hoop onzekerheden, twijfels en keuzestress. Zo zonde eigenlijk, want Instagram heeft zeker ook een hele positieve kant. Het is een platform om je sociale contacten te verbeteren en te onderhouden, je creativiteit te uitten en inspiratie op te doen. Het hangt alleen af van de manier waarop je ermee omgaat. Hieronder volgen daarom een aantal tips om op een gezonde(re) manier met Instagram om te gaan. 

1. Ontvolg alle mensen die je onzeker of ongelukkig maken

Hoewel je misschien echt wel weet dat hun perfecte leventje helemaal niet zo perfect is, blijft het lastig om te onderscheiden wat nou wel of niet echt is. Ga daarom kritisch alle volgers langs en vraag jezelf af of je echt blij wordt van de foto’s die hij of zij plaatst. Is het antwoord 'nee'? Ontvolg ze! Dit is de eerste stap naar een positievere en leukere mediaomgeving.

2. Spendeer niet teveel tijd op je mobiel

Deze is cliché, maar wel echt waar. Het is niet nodig om meteen je mobiel uit het raam te gooien, maar alle uren die je door je tijdlijn scrolt, kan je veel leuker en efficiënter indelen. In plaats van online bezig te zijn, kun je die tijd ook gebruiken om te chillen met vrienden, te sporten of een nieuwe hobby te ontdekken. Misschien kun je afspreken om een mobielverbod in te voeren wanneer je met je vrienden afspreekt, zo zal je zelf ook minder snel de neiging hebben om je mobiel tevoorschijn te halen. Je zult merken dat het een stuk relaxter aanvoelt en misschien heb je zelfs wel tijd over!

3. Stop met vergelijken

Je wordt er écht niet gelukkiger van om jezelf te vergelijken met anderen. Remember: je bent goed zoals je bent en dat hoef je niet te veranderen voor wie dan ook! Post de foto’s die jij leuk vindt of waar jij trots op bent. Dat kan soms heel lastig zijn, maar het levert wel het beste resultaat op en je zult er zelf ook een stuk gelukkiger van worden!

Deze blog is geschreven door Sarona van den Ancker. Lijkt het jou ook leuk om af en toe een artikel voor onze website te schrijven of heb je hier vragen over? Stuur een mailtje naar cherelle@teamalert.nl. Wil je graag in gesprek voor persoonlijke steun of advies? Dan kun je terecht bij de Kindertelefoon.

Share dit!
Zelf heb ik een tijdje geleden alle accounts ontvolgt die mij een slecht gevoel of onzekerheid bezorgden. Ik volg nu alleen mensen die ik oprecht tof en inspirerend vind! Dit geldt overigens ook voor de likes en comments; deze plaats ik alleen bij een post die ik écht leuk, mooi of grappig vind.
Sarona 18 jaar

Meer nieuws?

Lees hier meer interessante items!