chocolate-1277002_1280.jpg
Jongeren aan het woord Gastblog van Sarona van den Ancker

Dit is waarom Wereld Chocolade Dag gezonder is dan je denkt!

Een stukje chocolade, wie houdt er nou niet van?! Mij kun je in ieder geval altijd wakker maken voor zo’n overheerlijk stuk chocola. Bonbons, chocolademousse, truffels, repen... Het maakt me niet uit, ik vind alles lekker! Goed nieuws voor de echte zoetekauw onder ons, want we vieren ieder jaar de goddelijkheid van chocolade tijdens Wereld Chocolade Dag op 7 juli. Count me in!

We weten allemaal dat chocolade niet perse heel gezond is, maar op z'n tijd of als beloning mag je best van een paar stukjes (of een hele reep) genieten. Wist je dat er ook een aantal gezondheidsvoordelen zitten aan het eten van chocolade? Zo kan het de doorbloeding verbeteren en de bloeddruk verlagen, het kan de hersenfuncties verbeteren, het werkt als antioxidant, het vermindert stress, verbetert het vermogen om te leren en het geeft je een vrolijk gevoel. Ik moet je helaas wel teleurstellen, want deze gezondheidsvoordelen gelden alleen voor pure chocolade (maar een extra stukje pure chocolade kan dus geen kwaad!). Ik heb hier een aantal van mijn favoriete chocoladerepen op een rijtje gezet. Voor ieder wat wils!

  1. Tony Chocolonely karamel zeezout
  2. Milka LU chocoladereep
  3. Nestlé Crunch
  4. Côte d’Or hazelnoot
  5. Milka Oreo
  6. Verkade 70% extra puur

Het is trouwens een fabel dat je van het eten van chocolade veel puistjes zou krijgen. Puistjes ontstaan door een combinatie van hormonen, een slechte gezondheid en een slechte verzorging. Ik zou zeggen: een goede reden om jezelf af en toe eens te trakteren op zo’n lekkere reep.

Deze blog is geschreven door gastblogger Sarona van den Ancker. Lijkt het jou ook leuk om af en toe een artikel voor onze website te schrijven of heb je hier vragen over? Stuur een mailtje naar cherelle@teamalert.nl. Wil je graag in gesprek voor persoonlijke steun of advies? Dan kun je terecht bij de Kindertelefoon

Deel dit artikel!