TeamAlert - Alcohol en Drugs - Hagelslag -

Don't drug and drive!

"Als ik eraan terugdenk, word ik echt akelig", vertelt Sarah. Ooit stapte ze bij een vriend in de auto die XTC had gebruikt. Hoewel ze veilig thuis zijn gekomen, geeft Sarah aan nooit meer bij iemand onder invloed in de auto te willen zitten. "Ik wist van te voren dat hij terug zou rijden, want dat had hij vaker onder invloed gedaan. Ik had voor mijn gevoel ook geen andere keuze, want ik bleef daar slapen."

Ondanks dat ze zelf ook onder invloed was, bleef Sarah goed op de weg letten. "De snelweg ging wel, maar in het centrum van Amsterdam moest hij wel een paar keer opeens hard remmen." Daarnaast merkte ze dat hij niet altijd even scherp was en daardoor voelde zij zich niet prettig in de auto.

Had je er destijds iets van gezegd of kwam je met een alternatieve optie?
"Nou, ik had er van te voren mee ingestemd, dus ik kon niet echt meer terug. Bovendien hadden zij dit vaker gedaan, dus ik ging ervan uit dat het wel kon. Nu heb ik ervaren hoe gevaarlijk het is. Ik sta nu ook wat steviger in mijn schoenen, dus ik zou het nu absoluut niet meer doen. Ik zou dan eerder met het OV gaan of een taxi bestellen. Nee, meegaan met de rest is gewoon echt niet meer wat ik wil, ik bepaal liever mijn eigen veiligheid."

Wat heb je ervan geleerd?
Voor Sarah was dit een eyeopener. "Sindsdien heb ik geleerd dat ik geen dingen moet doen waar ik niet achter sta. Hoewel het goed ging, voelde het niet goed en kreeg ik er spijt van. Ondanks dat de bestuurder ervaring had, ging het tegen mijn principes in. Het is nooit fout gegaan bij hem, maar toch…"

Wat zou je andere jongeren willen meegeven?
"In wat voor situatie je ook terecht komt, doe geen dingen waar je niet achter staat! Bedenk dat er altijd een veiligere manier is om thuis te komen dan met alcohol of drugs achter het stuur. Plan van te voren hoe je veilig thuis kunt komen!"

Heb jij ook wel eens met drugs achter het stuur gereden? Of met iemand meegereden die drugs op had? Deel jouw ervaring met ons! 

Share dit!
De snelweg ging wel, maar in het centrum van Amsterdam moest hij wel een paar keer opeens hard remmen.
Sarah 22 jaar

Meer nieuws?

Lees hier meer interessante items!