TeamAlert - Veilig fietsgedrag - Afbeelding fiets - (1)

Flaneer door de vrieskou met deze 4 fietshacks!

Brrrrrr….. koud!! Ja, dat is wat jullie allemaal waarschijnlijk ervaren als je een stap naar buiten zet. De temperatuur is flink aan het dalen, maar ondanks dat moet je wel gewoon naar je school, werk of vrienden. Het is heel verleidelijk om de bus of auto te pakken, maar echte bikkels pakken de fiets toch?! In deze blog geef ik je 4 fietshacks waardoor je ook in de vrieskou kunt blijven flaneren op je fietsje.

1. Eskimo style

Trek dat skipak uit de kast, want je wilt natuurlijk niet onderkoeld raken tijdens je fietsrit. Oké, je skipak is misschien wat overdreven, maar heb je wel eens gehoord van thermokleding? Deze kan je gewoon onder je eigen kleding dragen en voert het zweet af, waardoor je warmte beter vasthoudt. Zo hoef je je ook nooit meer zorgen te maken dat je met natte okselplekken aankomt bij je bestemming. Nog een kleine toevoeging om je outfit compleet te maken… aluminiumfolie. Niet alleen handig om je lunch mee in te pakken, maar ook je voeten. Trek eerst je sokken aan en wikkel ze vervolgens in met aluminiumfolie voordat je je schoenen aantrekt. De folie houdt je voeten heerlijk warm!

 2. Shinen

Het doel van je fietsrit is natuurlijk je eindbestemming halen. Onderweg sneuvelen zitten we niet op te wachten. Fietsverlichting is er zeker eentje die je hiermee gaat helpen. Het probleem dat je lampjes het onderweg ineens niet meer doen kennen we. Wist je dat er op verschillende openbare plaatsen zoals stations fietslampautomaten zijn? Ook kan je standaard van die kleine fietslampjes van bijvoorbeeld de Action in je jaszak houden. Wat nog misschien wel de handigste oplossing is zijn magneetlampjes. Deze werken op de magnetische krachten als je aan het fietsen bent. De lampjes mogen ook bevestigd worden aan romp of rugtas, maar niet op hoofd, arm of benen. Zo blijf je shinen op dat fietsje van je!

 3. Winterbanden

Bambi op het ijs, die situatie kennen we vast allemaal wel. Als het glad is op de weg voel je je niet helemaal comfortabel op je fiets. Wij hebben de oplossing voor jullie; winterbanden! Die heb je niet alleen voor de auto, maar ook voor je fiets. Voor de creatievelingen onder ons kan je ook zelf voor meer grip op je banden zorgen. Bind tiewraps om je banden en je hoeft niet meer bang te zijn om sneeuw te happen.

 4. Handschoenen

Je bent aan het fietsen en dan voel je ineens die akelige tinteling in je handen en zie je ze naar standje smurf transformeren. Laat je nou net je handschoenen zijn vergeten, shit! Een handige tip hiervoor is handwarmers aan je stuur! Deze zitten om de grepen van je stuur en je schuift je handen er zo in. Deze handwarmers zijn ruim genoeg, waardoor je gewoon nog kunt sturen en remmen! Maak je geen zorgen ze mogen zo dik mogelijk zijn, want vanaf 1 juli mag je toch niet meer appen op de fiets 😜

Heb jij nog een andere tip? GEEF 'm Hieronder door en wij voegen hem toe! Ingezonden tips:

- "4 truien aantrekken"
- "Bij iemand achterop zitten"

Wat is jouw fietshack?

Laat 'm hier weten:
Deel dit artikel!