TeamAlert -Algemeen - Logo-TeamAlert - Eigen licentie

Hoe overleef ik een zomervakantie in Nederland?

Help! Door corona zie je al je zomerplannen in één klap opgaan in rook. Waar je normaal gesproken nu lekker languit op het strand van Thailand aan een kokosnoot zou lurken, lig je nu semi-depressief in bed. Maar wees niet getreurd, want zelfs in Nederland kun je een leuke vakantie hebben. Nog niet helemaal overtuigd? Lees maar mee...

Geen festival, toch een festival

Misschien wel het grootste verdriet van de gemiddelde jongere in Nederland: het verlies van de festivals. Je weet van ellende ineens niet meer wat je met die secret stash in je nachtkastje aan moet, en je hebt geen flauw idee in wat voor setting je je festivalvrienden nu moet zien. Bijpraten op de bank met een kop thee? Nee, dat zie je nou niet bepaald voor je. Maar wees niet getreurd! Want in de zomer van 2020 kun je gewoon naar festivals. Neem nu het mega succesvolle Get Down Festival van Happy Feelings. Elke zaterdag kun jij met je voetjes van de vloer, eh, tafel, want op de stoelen en tafels mag gedanst worden! Ben jij meer van de hardere stijlen? Hard Rave organiseert de hele zomer lang hardstylefeesten op een cruiseboot, die ook echt gaat varen. Sailing away from my responsibilities like...

Geen vakantie, toch vakantie

Dat je in Nederland blijft, betekent niet dat je niet op vakantie kan gaan. Je gelooft het misschien niet helemaal, maar Nederland is dus écht een leuk vakantieland. Oké, een mediterraan klimaat zou het wel helemaal afmaken, maar met een beetje geluk heb je gewoon prima weer. Een paar nachtjes (of misschien wel weken?) weg zorgt ervoor dat je jezelf weer kan opladen. Wat dacht je van een Tiny House middenin de natuur, overnachten in een brughuisje in Amsterdam of the best of both worlds – namelijk overnachten op de camping van Wildeburg. Heb je toch nog een beetje dat festivalgevoel!

Geen dagje weg, toch een dagje weg

We kunnen er lang of kort over zijn, maar vakantie in eigen land is nu eenmaal best prijzig. Heb je ook nog eens geen zin om te kamperen? Tja, dan blijft er weinig over in ons overpriced landje. Een dagje weg is dan een prima alternatief. Zo kun je lekker #HARDGAAN in Walibi, waar ze virtuele wachtrijen voor de attracties hebben (hoe chill en coronaproof?!). In verschillende steden worden ook drive-in bioscopen georganiseerd. Dat is weer eens wat anders dan met je auto door de McDrive!

Kortom: zag je je zomervakantie al in het water vallen? Trek dan je zwemkleren aan en spring erachteraan! Het gaat écht wel goed komen deze zomer. We’re in this together!

Ook je mening geven over toffe onderwerpen? Word lid van ons jongerenpanel!
DEEL MET JE VRIENDEN!