bottle-caps-1866945_1280.jpg
Jongeren aan het woord Gastblog van Sarona van den Ancker

Met deze gouden tip heb je nooit meer een kater na een avond flink bier zuipen!

What's not to like: een avond lang biertjes atten en de volgende ochtend fris en fruitig je bedje uitkomen. Onmogelijk? Think again! Het antwoord? Alcoholvrij bier. Voordat je denkt: ‘waarom zou je bier drinken als er toch geen alcohol in zit?’ en ‘alcohol maakt een feestje echt een stuk leuker’, moet je echt even verder lezen. Als je er goed over nadenkt, heeft het drinken van een alcoholvrij biertje namelijk veel voordelen!

Even serieus, hoe lekker is het om een keer zonder kater wakker te worden op zondagmorgen? Het negatieve imago ten opzichte van alcoholvrij bier is de laatste jaren langzamerhand aan het omslaan in iets positiefs. Jongeren gaan steeds bewuster om met hun gezondheid. Daarnaast zijn de alcoholvrije mogelijkheden in de loop der jaren een stuk lekkerder geworden. Naast dat je jezelf een katertje bespaart, is het ook een stuk gezonder voor je! Je hersenen worden niet aangetast door de schadelijke stoffen die alcohol bevat, met als gevolg dat je hersenen in ieder geval een stukje langer meegaan. Een laatste voordeel is natuurlijk dat je nu ook de Bob kunt zijn (als je een een rijbewijs hebt tenminste). Je vrienden staan straks dik bij je in het krijt als je ze allemaal veilig hebt thuis gebracht en die ellendige weg terug via de fiets of het OV hebt bespaard. 

Je kunt natuurlijk ook je vrienden overhalen alcoholvrij bier te gaan drinken! Je proeft het verschil bijna niet met een gewoon biertje. De echte fijnproevers onder ons hebben hier misschien een andere mening over, maar normaal bier heb je ook moeten leren drinken. Dus geef alcoholvrij bier een kans! Het is echt niet zo dat je suf bent als je alcoholvrij bier drinkt of dat je geen lol kan hebben. Het is juist een slecht teken als je alcohol nodig hebt om een leuke tijd te hebben.

Kortom: het drinken van alcoholvrij bier heeft mega veel voordelen en is ook nog eens een stuk beter voor je gezondheid. Dus waar wacht je nog op? Sla die tree alcoholvrij bier alvast in voor de volgende knalfuif. 

Deze blog is geschreven door Sarona van den Ancker. Lijkt het jou ook leuk om af en toe een artikel voor onze website te schrijven of heb je hier vragen over? Stuur een mailtje naar cherelle@teamalert.nl. Wil je graag in gesprek voor persoonlijke steun of advies? Dan kun je terecht bij de Kindertelefoon