bicycle-city-france-611229.jpg
Jongeren aan het woord Gastblog van Daphne Maczolleck

Met deze tips stap je veilig op de fiets

Studenten die opzoek zijn naar een baan en het leuk vinden om te fietsen komen vaak terecht bij een bijbaan als fietskoerier. Je blijft fit, je verdient geld en je ontmoet de hele dag nieuwe mensen. Omdat het soms op de weg vrij hectisch kan zijn en je als koerier soms flink moet doortrappen, is het belangrijk om zo veilig mogelijk de weg op te gaan. Daarom bespreek ik in deze blog hoe jij al jouw pakketjes heelhuids kan afleveren!

Nieuwe wetgeving

Het is sinds 1 juli 2019 verboden om met de smartphone in de hand te fietsen. Daarom is het belangrijk een telefoonhouder voor op de fiets aan te schaffen. Deze zijn verkrijgbaar bij winkels als Bol.com en kunnen op het stuur bevestigd worden.

Op die manier kan je veilig de route checken zonder een boete te riskeren. Als je besluit toch met de telefoon in de hand te gaan fietsen, kan je een boete van 95 euro krijgen. Omdat niemand graag voor niks werkt is het dus belangrijk een telefoonhouder aan te schaffen.

‘All of the lights’

Dit onderwerp zal waarschijnlijk in elke blog over verkeersveiligheid besproken worden, maar het is dan ook heel belangrijk: zorg voor goede lichten!

Er zijn meerdere redenen waarom verlichting op de fiets belangrijk is, maar de belangrijkste is toch de veiligheid. Het Nationaal Wetenschappelijk Instituut Voor Verkeersveiligheidsonderzoek geeft aan dat een bestuurder 17% veiliger is met verlichting op de fiets.

Een andere belangrijke reden om fietsverlichting te hebben, is de boete die je kunt krijgen. Bij het ontbreken van één of twee lichten op de fietsen kan het je een boete van 55 euro opleveren. En omdat niemand daar op zit te wachten kan je het beste lichten op de fiets hebben.

Goede fiets, goede job

Als fietskoerier zit je het grootste gedeelte van jouw werkdag op de fiets. Daarom is het natuurlijk belangrijk om een goede fiets te hebben. De juiste bandenspanning, goede remmen en een zadel op de juiste hoogte. Het werkt allemaal mee aan het plezier van jouw job.

Zorg dus voor jezelf, zodat jij voor jouw klanten kan zorgen!

Deze blog is geschreven door gastblogger Daphne Maczolleck. Lijkt het jou ook leuk om af en toe een artikel voor onze website te schrijven of heb je hier vragen over? Stuur een mailtje naar cherelle@teamalert.nl. Wil je graag in gesprek voor persoonlijke steun of advies? Dan kun je terecht bij de Kindertelefoon

Share dit!