TeamAlert- Geldzaken- Your message money.jpg-

Waarom jij geld aan je ouders zou moeten betalen!

Ben jij één van die thuiswonende werkende of studerende jongeren die geld als water uitgeeft? Spendeer je veel geld aan bijvoorbeeld nieuwe kleding, uitgaan of misschien wel een auto? Als je het lastig vindt om bewust met je geld om te gaan en je niet wilt dat aan het einde van de maand de rode cijfers op je netvlies staan, dan is misschien het betalen van kostgeld wat voor jou.

Maar wat houdt kostgeld nou precies in? TeamAlert legt het voor je uit. Uitwonende jongeren hebben meer lasten dan thuiswonende jongeren. Zij betalen hun huur vaak zelf. Als je nog thuis woont, plunder je dagelijks de koelkast van je ouders en woon je er voor niets. Per maand kan je aan je ouders een bedrag overmaken, zodat je meebetaalt aan het huishouden. Ik hoor je denken: “waarom zou ik?”, maar het kan erg effectief zijn. Je ouders kunnen dat bedrag bijvoorbeeld apart zetten, zodat je dit geld later hebt voor het kopen van een huis, chill toch? Ook is het goed om je ouders financieel bij te staan, want hé kinderen zijn niet goedkoop. De hoogte van het bedrag dat je gaat betalen, kan je in overleg met je ouders bepalen. Je betaalt dan per maand bijvoorbeeld een stukje mee aan gas, water, hypotheek of de telefoonrekening.

Er zijn verschillende redenen om kostgeld te betalen aan je ouders of verzorgers. Zoals we net al zeiden: een kind opvoeden is zeker niet goedkoop. Met kostgeld steun je je ouders financieel, want vanaf je 18e ontvangen je ouders geen kinderbijslag meer voor jou. Ook leer je door het betalen van kostgeld bewuster om te gaan met het uitgeven van geld. Je maakt kennis met vaste lasten en komt erachter dat het leven zeker niet gratis is. Zo laat je bijvoorbeeld de volgende keer als je gaat shoppen dat ene rode truitje die je toch al drie keer in dezelfde variant hebt, liggen in de winkel. Als je dan uiteindelijk op jezelf woont kom je niet ineens voor financiële verassingen te staan.

Interesse?

Download hier alle informatie!