bank-notes-business-cash-close-up-417395.jpg
Jongeren aan het woord Gastblog van Daphne Maczolleck

Wat je als student moet weten over salaris

Het is als jongere soms al moeilijk genoeg om je een weg door het volwassen leven heen te banen. Eén van de dingen die in deze fase van het leven als vanzelfsprekend wordt gezien, is je basiskennis over het salaris. Maar wanneer is dat nou eigenlijk allemaal uitgelegd? Omdat wij dat ook niet meer precies wisten hebben we het voor je uitgezocht. In deze blog vertellen we je over zes dingen die je moet weten over jouw salaris.

1. Marktconform salaris

Als je op zoek gaat naar een baan zie je het overal staan: marktconform salaris. Wat betekent het eigenlijk? Nou, simpel gezegd is het marktconform salaris het gemiddelde salaris wat de mensen met dezelfde functie in hetzelfde vakgebied verdienen.

Met de Salarischeck van de Loonwijzer kun je uitrekenen hoeveel jij met die functie ongeveer zou moeten verdienen.

2. Salarisindicatie

Ook de salarisindicatie staat vaak vermeld in een vacature. Een salarisindicatie geeft jou een beeld van wat je ongeveer gaat verdienen bij dat bedrijf in die functie. Het is overigens niet je exacte salaris, want dat is vaak afhankelijk van onder andere jouw leeftijd, kennis en werkervaring.

3. Loonheffingskorting

Je hebt een contract ondertekend, maar dan ben je er nog niet. Een onderwerp wat vaak aan bod komt in deze fase? Loonheffingskorting. Het is een verzamelnaam voor loonbelasting en premie volksverzekeringen. Loonbelasting is een belasting die iedere werkende betaalt. Van dit geld betaalt de overheid bijvoorbeeld alle publieke voorzieningen en de sociale uitkeringen. Loonheffingskorting is een korting op je belastingen, die je kunt aanvragen bij je werkgever of uitkeringsinstantie.

Heb je meer dan één werkgever? Dan zul je moeten kiezen, want je kunt steeds maar bij één werkgever tegelijk loonheffingskorting aanvragen. Onze tip: vraag je loonheffingskorting aan bij het bedrijf waar je het meeste verdient. Hier betaal je namelijk ook het meest aan loonheffing, dus is je korting hoger.

4. Minimumloon

Om er voor te zorgen dat je altijd een redelijk inkomen hebt, heeft de overheid een minimumloon vastgesteld. Dit kan per sector en eventuele CAO afspraken verschillen.

5. Loonstrook

Als je ergens werkt, krijg je wekelijks of maandelijks uitbetaald. Dit gaat altijd gepaard met een loonstrook, ook wel salarisspecificatie of salarisstrook genoemd. Deze staat meestal bomvol met cijfers en financiële termen die soms best verwarrend kunnen zijn.
De belangrijkste dingen die op jouw loonstrook zijn te vinden? Het aantal gewerkte uur, het bruto en netto salaris en het vakantiegeld.

  • Bruto en netto
    Je brutoloon is het loon dat in je contract, in de wet of in je CAO is afgesproken. Let op: je brutoloon verschijnt niet op je bankrekening. Je krijgt namelijk je nettoloon uitbetaald (het loon dat overblijft nadat de loonheffingen, eventuele bijdrage aan je pensioen en vakantiegeld van je brutoloon zijn afgetrokken). Hoe meer je verdient, hoe meer je afdraagt.
  • Vakantiegeld
    Vakantiegeld, ook wel vakantietoeslag of -bijslag genoemd, wordt elk uur dat je werkt opgebouwd. In de meeste gevallen is dit 8 procent van jouw brutosalaris per uur, maar in sommige sectoren zelfs meer. Goed om te weten: heb je een fulltime baan en heb je overuren gemaakt? Dan bouw je over die uren geen vakantietoeslag op.
6. Loonsverhoging

Na een periode van persoonlijke ontwikkeling en trainingen bij jouw huidige baan is het soms een logische stap het gesprek aan te gaan over loonsverhoging. Voor veel mensen niet makkelijk. Sterker nog, sommige mensen doen het gewoon helemaal niet. Ze zijn bang dat het verkeerd uitpakt of dat ze zichzelf niet goed genoeg kunnen bewijzen tijdens het gesprek.

Een goed moment om over een loonsverhoging te beginnen is tijdens jouw functioneringsgesprek. Bereid je hier goed op voor, zodat je kan aantonen wat jij precies toevoegt aan de organisatie en waarom dat meer loon waard is. Uit dit gesprek kan vervolgens een ja of een nee komen. Als het op nee uitkomt kan je altijd vragen wat je moet leren of doen om de verhoging wel te krijgen. Zo laat je zien dat je nog steeds gemotiveerd bent!

Deze blog is geschreven door gastblogger Daphne Maczolleck. Lijkt het jou ook leuk om af en toe een artikel voor onze website te schrijven of heb je hier vragen over? Stuur een mailtje naar cherelle@teamalert. Wil je graag in gesprek voor persoonlijke steun of advies? Dan kun je terecht bij de Kindertelefoon

Share dit!