Zo ga je om met feestjes als je geen groot feestbeest bent.jpg (1)
Jongeren aan het woord Gastblog van Sarona van den Ancker

Zo ga je om met feestjes als je geen groot feestbeest bent

Feestjes. We kennen ze in alle soorten en maten: examenfeestjes, festivals, concerten of gewoon bij iemand thuis. Welk feestje heeft jouw voorkeur? En hoe ga je om met een uitnodiging terwijl je helemaal niet zo'n groot feestbeest bent?

1. Wees eerlijk

Hoe moeilijk dit ook kan zijn, het is toch beter om eerlijk tegen je vrienden te zijn dat je het feestje aankomende zaterdag niet zo ziet zitten. Als het écht goede vrienden zijn, dan zullen ze het jammer vinden, maar wel begrijpen. Je hebt jezelf er immers alleen maar mee als je voor de zoveelste keer wordt meegesleurd naar dat ene feestje en je jezelf afvraagt of je al naar huis mag. 

2. Iedereen is anders

Het lijkt misschien of iedereen om je heen een echte party animal is, maar schijn bedriegt. Waarschijnlijk zit de helft van jouw leeftijdsgenoten af te tellen tot ze weer naar huis mogen van dat ‘leuke’ feestje. Dat is ook gewoon helemaal oké. Als jij liever op vrijdagavond een Netflix-marathon, LAN-party of beautyavondje hebt met je beste vriend(in), dan heb je waarschijnlijk meer plezier dan dat je tegen je zin op een feestje zit.

3. Bespreek en maak afspraken

Heb je bepaalde dingen die je niet leuk vindt aan een avondje uit? Of zou je de zaterdagavond liever anders invullen? Bespreek met je vrienden elkaars wensen en houd rekening met elkaars mening. Zo kan iedereen een leuke avond hebben! Maak van tevoren ook afspraken over wie er naar huis rijdt en hoelaat jullie ongeveer naar huis willen, dit voorkomt onnodige discussies wanneer jullie al een paar drankjes op hebben. 

Je bent dus helemaal niet verplicht om er elke zaterdagavond op los te feesten. Kijk naar wat jij wilt en waar jij behoefte aan hebt en trek je niks aan van wat je vrienden ervan zullen denken. Dit is in de praktijk moeilijker gedaan dan gezegd, maar door dicht bij jezelf te blijven ervaar je uiteindelijk een stukje meer plezier!

Deze blog is geschreven door gastblogger Sarona van den Ancker. Lijkt het jou ook leuk om af en toe een artikel voor onze website te schrijven of heb je hier vragen over? Stuur een mailtje naar cherelle@teamalert.nl. Wil je graag in gesprek voor persoonlijke steun of advies? Dan kun je terecht bij de Kindertelefoon

Share dit!