Zo organiseer je een tof feest.jpg
Jongeren aan het woord Gastblog van Sarona van den Ancker

Zo organiseer je een tof feest!

We kennen het allemaal wel: we hebben zin in een goed feestje, alleen niemand is bereid om er eentje te organiseren. Leuk en aardig als er flink op los wordt gefeest bij iemand anders thuis, maar in jouw huis heb je toch liever niet dat je vrienden in de gordijnen gaan hangen of die nieuwe kaarsenstandaard van je moeder kapot maken. In deze blog geef ik jou tips om tóch een succesvol feest te organiseren!

1. De gastenlijst

Kies zorgvuldig wie je allemaal wilt uitnodigen voor jouw knalfuif. Ga je voor een groot feest? Of wil je het liever bescheiden houden met een paar vrienden? Kijk ook goed maar de samenstelling van de groep. Kent iedereen elkaar of zijn het allemaal losse groepjes? Je wilt natuurlijk wel dat iedereen het naar de zin heeft die avond.

2. Alcohol

Grote kans dat er tijdens de feestavond een drankje genuttigd wordt (als jullie 18+ zijn natuurlijk). Zorg dat er voldoende alcohol aanwezig is, maar maak het niet té gek. Je hebt denk ik liever niet dat iedereen in je achtertuin staat te kotsen. Een beter idee is om iedereen zelf iets te drinken mee te laten nemen, zo drinkt iedereen wat hij/zij lekker vindt en het bespaart jou nogal in de kosten!

3. Hapjes

Iets te eten kan niet missen bij een goed feestje. Zorg daarom dat je wat hapjes klaar hebt staan. Nee, je hoeft hiervoor geen uren in de keuken te staan. Een paar zakken chips, borrelnootjes en kaasstengels zijn al voldoende. Daarnaast is het ook nog eens lekker goedkoop voor je bankrekening. Mocht je echt de keukenheld uit willen hangen, dan kan je nog zorgen voor bittergarnituur (misschien wel even handig om te overleggen of je ouders dit ook een goed plan vinden).

4. Muziek

Zorg voor leuke achtergrondmuziek, dit vult het feestje een beetje op en komt goed van pas als er ongemakkelijke stiltes vallen. Zorg er wel voor dat je muziek uitkiest dat goed past bij de vrienden die je uitnodigt. Je kunt ook een mix samenstellen. Dan zit er voor iedereen wat tussen. Heb je echte dansliefhebbers uitgenodigd, zet dan in de loop van de avond de muziek iets harder en creëer een echte dansvloer.

5. Activiteiten

Mensen vinden het leuk om wat te doen op een feestje. Je kan bijvoorbeeld heel eenvoudig een potje beerpong organiseren. Het enige wat je hiervoor nodig hebt zijn: rode party cups, een tafel en pingpongballetjes. Daarnaast kan het ook leuk zijn om andere (drank)spelletjes te doen. Met een potje kaarten, 30 Seconds of een spelletje Skip-Bo zit je bijvoorbeeld al snel goed.

6. De terugweg

Jij blijft natuurlijk gewoon slapen in je eigen huis en hoeft je niet druk te maken hoe je veilig naar je bed komt. Maar dit is niet het geval voor al je vrienden. Motiveer je vrienden om op een veilige manier naar huis te gaan. Bestel taxi's voor ze, leg uit hoe het openbaar vervoer bij jou werkt of laat visite beloven dat ze de BOB zijn. 

Met deze elementen kan het bijna niet anders dan dat je een gezellige avond hebt! Vergeet niet dat het er niet om gaat dat je het leukste of tofste feest van het jaar geeft, maar dat je een gezellig tijd met je vrienden hebt.

Deze blog is geschreven door gastblogger Sarona van den Ancker. Lijkt het jou ook leuk om af en toe een artikel voor onze website te schrijven of heb je hier vragen over? Stuur een mailtje naar cherelle@teamalert.nl. Wil je graag in gesprek voor persoonlijke steun of advies? Dan kun je terecht bij de Kindertelefoon

Share dit!