audience-1867754_1280.jpg
Jongeren aan het woord Gastblog van Daphne Maczolleck

Zo overleef je het festivalseizoen

Voor een festival fan kan de zomer een duur seizoen zijn. Al je zuurverdiende geld gaat naar tickets, gin-tonics, een nieuwe slaapzak en alles wat bij het festivalleven komt kijken. Zit je krap bij kas en wil je toch naar al jouw favoriete festivals? Dan is werken op festivals een heel gezellig alternatief. Je maakt alles mee, je kan samen met je bff werken en je mag backstage. Dus hier een paar tips om alles uit jouw festival job te halen!

1. Goed slapen

Werken op een festival heeft veel pluspunten. Je werkt meestal met andere festivalgangers, je hoort alle muziek en komt in contact met allerlei soorten mensen. Toch is het soms ook best vermoeiend. Om ervoor te zorgen dat je hier goed mee om kan gaan, is het een must dat je goed slaapt voor jouw shift achter de bar. Omdat je de hele dag staat, het meestal mooi weer is en je de hele dag druk bezig bent, zorgt die goede nachtrust ervoor dat je dit vol gaat houden.

2. Kies passende kleding

Sommige organisaties hebben een dresscode voor het barpersoneel, maar in 90% van de gevallen zit je met een zwarte broek en zwarte schoenen al snel goed. Omdat het weer in Nederland nogal wispelturig kan zijn, is het slim om een korte en lange broek bij je te hebben. Ook een vest is handig om mee te nemen; een trui is lastig omdat die het crewshirt bedekt.

3. Pauze is heilig

Achter de bar werken kan stressvol zijn. Zeker als het steeds drukker wordt! Daarom is het belangrijk om na elk uur tien minuten achter de bar vandaan te gaan om even wat minder zwaar werk te doen. Dit moment kan je gebruiken om naar het toilet te gaan, te eten en te drinken (want dit vergeet je soms als het druk is!).

4. Bereid een Survivalkit voor

Een aantal dingen die vaak van pas komen zijn zonnebrand, een waaier, snacks, een vijl en pleisters. Deze dingen zijn vaak wel aanwezig, maar is dit niet het geval? Dan ga je ze beslist missen. Bij werken op een festival is voorbereiding dus key en verder is het vooral genieten!

Deze blog is geschreven door gastblogger Daphne Maczolleck. Lijkt het jou ook leuk om af en toe een artikel voor onze website te schrijven of heb je hier vragen over? Stuur een mailtje naar cherelle@teamalert.nl. Wil je graag in gesprek voor persoonlijke steun of advies? Dan kun je terecht bij de Kindertelefoon

Share dit!