kikker in je bril TeamAlert.png

1 april, kikker in je bril!

Op 25 maart lanceerde TeamAlert de Tripvrij Drugsbril voor jongeren die wel eens onder invloed van drugs autorijden, om hen te helpen veiliger thuis te komen. Degene die de bril heeft besteld kan lang wachten, want de Tripvrij Drugsbril is een 1 aprilgrap!

Huh, een speciale drugsbril voor tijdens het autorijden na een avondje trippen? Yes, je leest het goed. TeamAlert ontwikkelde deze Tripvrij Drugsbril om jongeren te helpen om geconcentreerder en alerter te autorijden, na het gebruiken van drugs. Veel jongeren zagen de Tripvrij Drugsbril wel zitten: maar liefst 122 jongeren bestelden de bril. Toch moet TeamAlert hen teleurstellen; deze bijzondere bril bestaat niet, maar is een 1 aprilgrap!

TeamAlert heeft de Tripvrij Drugsbril niet voor niks bedacht. Drugs in het verkeer is een serieus probleem en komt nog veel te vaak voor in Nederland. Het levert levensgevaarlijke situaties op, met alle gevolgen van dien. TeamAlert wil aandacht voor dit probleem vragen en jongeren bewust maken van deze gevaren, zodat zij niet onder invloed van drugs achter het stuur kruipen en veilig onderweg zullen zijn.

Tips om veilig thuis te komen

De Tripvrij Drugsbril zal niemand veilig thuisbrengen, maar hoe dan wel? Niet getreurd! TeamAlert geeft een paar handige tips:

  • Check van tevoren wanneer je na drugsgebruik weer de weg op mag. De gemiddelde wachttijd is afhankelijk van verschillende factoren, zoals lichaamsgewicht, kwaliteit van de drug en de mate waarin je gebruikt. Check via deze link hoe lang je moet wachten;
  • Zorg voor een nuchtere bestuurder, die je veilig thuisbrengt;
  • Regel alternatief vervoer, zoals een taxi, een pendelbus of het openbaar vervoer.
Delen is fijn!