254241-P48QYY-542.jpg

6 feitjes over eten

Je zal je vast niet snel afvragen hoe verschillende etenswaren ontdekt zijn je ze eet. De volgende lekkernijen zijn bij toeval ontstaan, en gelukkig maar!

1. Waterijsje
Frank Epperson liet op 11-jarige leeftijd 's nachts zijn bekertje met limonadepoeder en roerstokje per ongeluk staan. Omdat het die nacht vroor, vond hij de volgende dag zijn drankje terug in de vorm van een ijsje. Sindsdien is het waterijsje erg populair.

2. Chocolade chips cookies
De eigenaresse van een herberg maakte voor haar klanten haar beroemde toetje met roomijs, en koekjes. Omdat de banketbakkerschocolade op was, gebruikte ze een normale reep chocolade maar die loste niet genoeg op in het mengsel. Het was meteen een groot succes.

3. Bier
Het is lastig te zeggen wanneer het bier is uitgevonden maar velen geloven dat het voor eerst is gebrouwen in Irak zo’n 10.000 jaar geleden. De plekken waar zij hun graan bewaarden, werd soms vochtig door de damp. Hierdoor werd het graan onbruikbaar voor het maken van brood. Omdat weggooien zonde was, gebruikten ze het voor het maken van bier. Het is onduidelijk wie er met dit idee is gekomen.

4. Cornflakes
Het gerucht gaat dat de eigenaar van de Kellog fabriek geloofde dat gedroogd voedsel de seksuele behoeften kon temmen. Op die manier kwam hij op het idee om gedroogde mais te produceren. Alhoewel op de website staat dat meneer Kellog aan het experimeteren was, is dit ook een leuk verhaal.

5. Cola
In 1880 werd het drankje door apotheker John Pemberton gemaakt tegen hoofdpijn en zenuwaandoeningen. Het was een bruine siroop die bestond uit wijn en extracten uit cocabladeren (die van cocaïne). Toen er tijdens de drooglegging in Atlanta een verbod kwam op alcohol, werd de wijn vervangen en kwam er koolzuurhoudend water voor in de plaats. Uiteindelijk zijn ook de coca-extracten uit het drankje verdwenen.

6. Sandwiches
De sandwiches zouden ontstaan zijn vanuit een gokprobleem. De graaf van het dorp Sandwich bracht veel tijd door met het spelen van kaartspelletjes aan de goktafel. Hij vroeg zijn kok iets makkelijks te bereiden zodat hij dit kon opeten tijdens het gokken. De kok kwam met een stuk vlees tussen twee stukken brood. De graaf genoot hier zo van dat hij de sandwich, vernoemd naar zijn dorp, introduceerden in de rest van de wereld.

Wist jij dit allemaal al? 

Delen gaat nooit vervelen
Heb jij een mening? Meld je aan