TeamAlert -Algemeen - Logo-TeamAlert - Eigen licentie

Alles wat je moet weten over de nieuwe maximumsnelheid!

Snelheidsduivels opgelet! Vanaf 16 maart 2020 is de snelheid overdag op de snelwegen officieel naar 100 km/u aangepast. Rijkswaterstaat heeft hier een behoorlijke klus aan en moet zo’n vierduizend borden aanpassen en begint dus al met aanpassen op 12 maart a.s. Op een boete zitten we écht niet te wachten. We zetten alles op een rijtje zodat je helemaal op de hoogte bent.

Wat verandert er precies?
Vanaf 16 maart geldt in heel Nederland overdag de maximumsnelheid van 100 km/u op de snelwegen. Dit is van 06:00 ’s ochtends tot 19:00 ’s avonds. Wanneer er anders staat aangegeven, zoals 80 km/u trajecten, moeten we ons daar natuurlijk aan houden. Ook als de spitsstrook open is, geldt er een aangepaste maximumsnelheid van 80 of 100 km/u.

Wanneer kan ik een boete verwachten?
Op 12 maart begint Rijkswaterstaat met het aanpassen van de borden. Direct nadat het bord zichtbaar is gaat de nieuwe limiet in. Rijd je 120 km/u waar de borden al zijn aangepast? Dan kan je een dikke vette boete op de mat verwachten. Let dus goed op de borden, want op sommige wegen gaat het nieuwe limiet al op 12 maart in!

Hoe hard mag ik ’s nachts dan rijden?
Van 19:00 ’s avonds tot 06:00 ’s ochtends verandert er niets op de snelwegen en kun je dus zoals aangegeven 120 of 130 km/u rijden. De wettelijke maximumsnelheid in Nederland is 130 km/u. Let wel weer op de borden, het verschilt per traject!

Waar kan ik zien hoe hard ik mag rijden?
Onder de borden komt een tijdsvenster. Het tijdsvenster geeft aan binnen welke uren de aangegeven snelheid gereden moet worden. Weet je het niet zeker? Kies dan veilig voor 100 km/u.

Waarom is dit eigenlijk veranderd?
Met deze algemene snelheidsverlaging wil het kabinet de stikstofcrisis aanpakken. Door de stikstofcrisis staan er allerlei bouwprojecten in de wacht, omdat de benodigde vergunningen niet werden verleend. Er wordt zo weer ruimte gecreëerd om te bouwen en ook voor verbetering van de natuur.

 

Er wordt ondertussen veel onderzoek gedaan of dit uiteindelijk gaat werken. Voor nu: houd je aan de snelheid! Je kunt het geld veel beter besteden. 😉

Heb jij een mening? Word lid van het jongerenpanel!
Sharing is caring