girl-1245773_1280.jpg

Ben jij team FOMO of team JOMO? Test het hier!

Je hebt vast wel eens over FOMO (Fear of Missing Out) gehoord. In het Nederlands: de angst om iets te missen. 2018 staat (gelukkig) in het teken van JOMO (Joy of Missing Out). Bewust genieten van iets 'missen' door lekker thuis te blijven. Ben jij team FOMO of team JOMO? Lees snel verder en kom erachter!

#FOMO 
Bij FOMO ben je bang om iets te missen als je thuis blijft terwijl je weet dat je vrienden 'leuke dingen aan het doen zijn'. Je bent daardoor veel bezig met social media en in de gaten aan het houden wat iedereen aan het doen is. De FOMO kan ertoe leiden dat je bijna geen tijd meer maakt voor jezelf, omdat je altijd overal bij aanwezig bent, en daardoor ongelukkig wordt. Hierdoor raak je in een vicieuze cirkel waar je uiteindelijk moeilijk uit kan komen. Het is tijd dat jouw FOMO plaats maakt voor JOMO! 

#JOMO
JOMO wordt gedreven door positiviteit, rust en ontspanning. Je hoeft niet constant je social media te checken om te kijken of er nog wat gaande is of om te kijken wat iedereen aan het doen is. Nee, jij hebt het prima naar je zin met jezelf of je vriend/vriendin/familie en wat je op dát moment aan het doen bent. 

Hoe word je JOMO?

  • Wees bewust van waar je mee bezig bent! Merk je bijvoorbeeld dat je alleen maar op anderen aan het letten bent? Probeer dan te bedenken wat jij kunt doen om ook een leuke dag/avond te hebben.
  • Ben je stiekem door social media aan het scrollen? Bedenk je dat het op social media niets is wat het lijkt! Tuurlijk heeft niet iedereen het 24/7 een perfect leven. Het probleem is dat de minder leuke momenten simpelweg niet gedeeld worden. 
  • Ga eens een challenge met jezelf aan! Bijvoorbeeld één uur per dag niet op je telefoon kijken en dat je dat uurtje besteedt aan iets dat jij écht leuk vindt om te doen. Denk aan een boek lezen, je kamer opruimen (so much fun) of je favoriete serie binge-watchen. Er zijn nog miljoenen andere activiteiten te bedenken!
  • Jij kiest wat jij doet! JOMO staat voor een wereld waarin jij alles bepaalt en waarin je de rust voelt om je eigen keuzes te maken. Heerlijk, toch?
  • Ga niet in op iedere uitnodiging. Zeg een keertje nee als je vrienden je mee naar een feestje vragen en ervaar de kracht van het niets doen. 

Word jij na dit artikel gelezen te hebben JOMO of blijf je FOMO?

Delen gaat nooit vervelen
Heb jij een mening? Meld je aan!