avocado-2115922_1280.jpg

Bezig met gezonde voeding? Ja, wie niet…

Hartstikke goed dat jij met je eten bezig bent of ermee wil beginnen. Je kunt er haast niet meer omheen: op social media en door de nieuwe foodhypes lijkt iedereen wel op z’n eigen manier bezig met (gezonde) voeding. Echter komt overgewicht onder jongeren nog veel voor en mede daardoor is er veel aandacht voor gezondere sportkantines en liggen er steeds meer alternatieven in de supermarkt. Maar, hoe maak jij voor jezelf de juiste afweging als je voor een keuze komt te staan?

Laten we voorop stellen dat we je niets willen verbieden. Wij vinden het vooral belangrijk dat jij je eigen verantwoorde keuzes maakt en het spreekwoord ‘je bent wat je eet’ in je achterhoofd houdt. Het is namelijk zo dat jouw lichaamscellen worden opgebouwd met wat je allemaal naar binnen propt. Een gezond en fit lichaam krijg je dus voor een groot deel door gezond te eten. Dat neemt niet weg dat zondigen niet mag, in tegendeel juist: door te eten waar je al enige tijd naar verlangt houd je een gezonde voedingspatroon juist vol!

Hou eens een week per dag bij wat je eet. Vervolgens kun je goed zien in hoeverre jij dat patroon gezond vindt. Wie weet kom je wel tot de ontdekking dat je veel minder suiker kan eten of dat je dat ene frisdrankje heus wel kan laten staan. Deze kleine dingen zullen niet perse in je gewicht het verschil maken, maar bijvoorbeeld wel in je energiepeil! Vind de juiste balans tussen gezonde keuzes en een zondiging. Spreek bijvoorbeeld met je vriendinnen af welke gezonde snacks jullie voortaan halen en maak er een leuke uitdaging van!

Delen gaat nooit vervelen
Heb jij een mening? Meld je nu aan!