Header website.jpg Header website.jpg

Campagne ‘Rij drugsvrij’ van start

Vandaag start jongerenorganisatie TeamAlert weer met de campagne ‘Rij drugsvrij’, om het rijden onder invloed van drugs onder jongeren aan te pakken. Met deze campagne willen wij de boodschap uitdragen dat rijden onder invloed van drugs in het verkeer echt niet oké is.

Drugsgebruik in het verkeer is een groot probleem onder jongeren. Regelmatig wordt er op de heen- en terugweg onder invloed van een pilletje of lijntje naar een feestje gereden. De laatste jaren vinden er meer aanhoudingen plaats voor het rijden onder invloed van drugs en uit onderzoek van TeamAlert blijkt dat in coronatijd, zonder festivals en grote feesten, nog steeds veel jongeren onder invloed achter het stuur stappen.

Plan je trip, rij drugsvrij”

Met de campagne ‘Rij drugsvrij’ willen wij jonge drugsgebruikers stimuleren om vóórafgaand aan een avond thuis chillen, een feestje of festival, altijd een veilige keuze te maken in het verkeer. Of dat nou rijden met een nuchtere bestuurder is, het reizen met OV of een taxi, of wachten totdat je zelf weer mag rijden. De campagne is voornamelijk te zien op social media en gaat 6 weken lopen. Ben je benieuwd naar de campagne? Volg ons op Instagram en Facebook en blijf op de hoogte!

Check de campagne Waar wacht je nog op?

Check deze video's 😜

Deel deze pagina!