TeamAlert_gelzaken_geld_pexels.jpg

Coronavirus en geld verdienen: 6 tips!

We zitten in een enorme achtbaan met z’n allen en de gevolgen van het coronavirus zijn voor iedereen voelbaar. Zit je nu thuis en heb je geen inkomen, omdat je bijvoorbeeld zzp’er bent, een nul-uren contract hebt of werkzaam bent in de horeca of culturele sector? Dan is het logisch dat je je zorgen maakt om je financiële situatie. Geen nood, want wij hebben slimme tips voor jou waarmee je in tijden van de coronacrisis tóch geld kunt verdienen!

  1. GA BIJ EEN SUPERMARKT WERKEN

Zoals je misschien wel gemerkt hebt, zijn sommige schappen een stuk leger en een aantal producten zelfs tijdelijk uitverkocht. In deze hamstertijden hebben supermarkten het drukker dan ooit en kunnen daarom wel wat extra handjes gebruiken! Ga daarom (tijdelijk) bij een supermarkt werken. Het is misschien niet je eerste keuze, maar op dit moment wel heel dankbaar werk. Dankzij jou kunnen mensen eten blijven kopen en verdien jij tegelijkertijd een paar leuke centen. Win-win dus!

  1. VERZAMEL SPULLEN OM TE VERKOPEN

Wedden dat je al jaren ergens in huis een plek hebt waar wel eens een flinke bezem doorheen kan? Of dat nou je kledingkast is of een doos op zolder, nu is de tijd om de boel eens op te ruimen en uit te zoeken. Heb je een aantal spullen of items verzameld dat weg kan? Verkoop het! Zo zijn er een aantal apps waarmee je makkelijk kleding kunt verkopen, zoals Vinted en United Wardrobe, en kun je overige spullen gewoon op Marktplaats gooien. Vervolgens is het vanaf de bank wachten tot het geld binnenstroomt.

  1. WORD MAALTIJDBEZORGER

Als maaltijdbezorger ben je voor alle Nederlanders in quarantaine een redder in nood! Maaltijdbezorgdiensten zoeken nu juist extra mensen. Zie je jezelf al gaan op zo’n elektrische fiets in het zonnetje? Ideaal toch!

  1. ZET JE VERHAAL OP SOCIAL MEDIA

Laat op social media weten dat je thuis zit en iets wilt doen. Misschien leest je buurvrouw je oproep wel en mag je op haar kinderen passen of heeft een oud-collega nog een gouden tip voor je!

  1. WORD PROFESSIONEEL PAKKETBEZORGER

Het is druk bij PostNL. Er wordt in deze tijd een hoop online besteld. Wil je aan de slag om alle pakketten zo snel mogelijk af te leveren (en lekker in shape blijven)? Dan kan PostNL jou heel goed gebruiken!

  1. WACHT OP DE UITWERKING VAN DE NOODVOORZIENING

Het kabinet is op dit moment druk bezig met de uitwerking van een noodvoorziening. Met deze voorziening kunnen werkgevers de lonen van hun personeel door blijven betalen. Het geld dat beschikbaar komt is ook bedoeld voor flexibel personeel, zoals uitzendkrachten, én studenten! Ook als je zzp’er bent, kun je aanspraak maken op een speciale noodmaatregel. Kijk hiervoor even op de website van de Rijksoverheid. Ben je flexwerker of oproepkracht en ben je nu werkloos? Dan kun je bij UWV ook altijd nog een WW-uitkering aanvragen.

Wij hopen dat je met deze tips voorlopig uit de financiële shit bent. Vergeet niet: je bent niet de enige en de huidige situatie is maar tijdelijk. Veel succes!

Corona
Tips

Was regelmatig je handen met alcoholische handontsmetting of water en zeep

Lees meer
Was regelmatig je handen met alcoholische handontsmetting of water en zeep

Zeker vooraleer je eet, en nadat je naar het toilet bent geweest of in contact kwam met dieren.

BRON:

Raak je gezicht zo weinig mogelijk aan

Lees meer
Raak je gezicht zo weinig mogelijk aan

Op deze manier voorkom je dat bactiëren op je handen op je gezicht terechtkomen. Blijf zeker uit de buurt van je mond met je handen.

BRON:

Gebruik wegwerpzakdoekjes als je moet niezen of hoesten

Lees meer
Gebruik wegwerpzakdoekjes als je moet niezen of hoesten

Gooi deze weg in een vuilbak met deksel. Was na gebruik ook telkens je handen.

BRON:
Deel dit artikel!
Je mening geven? Word lid van ons jongerenpanel!