TeamAlert_gezondheid_corona_gratis te gebruiken.jpeg

Dit vinden jullie van het coronavirus

Dat het coronavirus een serieuze zaak is weet iedereen, ten minste iedereen die niet onder een steen leeft (wat in deze tijden misschien geen gek idee is). Maar hoe serieus nemen jullie het nu eigenlijk? TeamAlert vroeg het zich af en ging aan de hand van een enquête op zoek naar het antwoord.

In totaal werden 462 jongeren ondervraagd naar hun mening over de coronacrisis. 72% van deze jongeren maakt zich zorgen om de crisis en sommigen geven aan zich `down` te voelen door het virus en de bijkomende gevolgen die het heeft op Nederland. Het is dus duidelijk dat er buiten de memes ook serieuze verhalen de ronde doen. Ook denken ruim 7 op de 10 ondervraagden dat ook zij ziek kunnen worden door het coronavirus.

 

Jullie mening over de getroffen maatregelen.

Er zijn natuurlijk heel wat maatregelen genomen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Van de ondervraagden geeft maar liefst 86% aan begrip te hebben voor deze maatregelen. Ondanks dat sommigen het vervelend vinden om thuis te blijven, weten ze dat het nodig is om het probleem aan te pakken. 82% houdt zich aan de maatregelen en 65% vindt de getroffen maatregelen goed. Meerdere ondervraagden ergeren zich aan mensen die zich niet aan de maatregelen houden en geven aan dat iedereen de maatregelen serieus moet nemen om geen mensen uit risicogroepen in gevaar te brengen.

 

Oké, jullie zitten dus thuis. Wat nu?

Heel wat jongeren zitten bij hun ouders in quarantaine met als hoofdbezigheid het kijken van films en series, het gebruiken van social media en hun school- of studiewerk. Heel wat ondervraagden vinden het lastig om nu geen sociaal contact te kunnen hebben met vrienden, gelukkig zijn er alternatieven zoals de Houseparty-app. 65% van de jongeren maakt gebruik van deze apps om online af te spreken, terwijl 21% nog met vrienden in het echt afspreekt. Een vijfde van de jongeren spreekt helemaal niet meer met vrienden af en voelt zich dan ook eenzaam in quarantaine.

 

Aarzel niet contact op te nemen met join us als je je eenzaam voelt! Bellen naar vrienden en familie helpt natuurlijk ook. Stay safe!

Corona
Tips

Was regelmatig je handen met alcoholische handontsmetting of water en zeep

lees meer
Was regelmatig je handen met alcoholische handontsmetting of water en zeep

Zeker vooraleer je eet, en nadat je naar het toilet bent geweest of in contact kwam met dieren.

BRON:

Raak je gezicht zo weinig mogelijk aan

lees meer
Raak je gezicht zo weinig mogelijk aan

Op deze manier voorkom je dat bactiëren op je handen op je gezicht terechtkomen. Blijf zeker uit de buurt van je mond met je handen.

BRON:

Gebruik wegwerpzakdoekjes als je moet niezen of hoesten

lees meer
Gebruik wegwerpzakdoekjes als je moet niezen of hoesten

Gooi deze weg in een vuilbak met deksel. Was na gebruik ook telkens je handen.

BRON:
Sharing is caring :)