summer-3490611_1280.jpg

Dit zijn de slechtste en beste zonnebrandproducten 2018!

Je gaat de zon in en neemt mee... Zonnebrandcrème natuurlijk! Dit is er in allerlei soorten, maten, merken en prijzen, maar welke is nou het beste? De Consumentenbond doet ieder jaar een test op verschillende merken. Guess what? Wij hebben de resultaten voor je!

Twee van de geteste sprays zijn regelrechte afraders: Lucovitaal en Australian Gold zeggen een factor 30 te zijn, maar bieden in werkelijkheid een factor 15 en factor 19! Ook Lovea krijgt een onvoldoende, omdat het niet genoeg beschermt tegen de schadelijke UVA-straling. Absolute no-go's dus!

Gelukkig blijven er volgens de Consumentenbond nog een heel aantal zonnebrandcrèmes over die wel doen wat ze beloven: de Garnier Ambre Solaire Dry Protect Spray en de Vision Every Day Sun Protection Spray zijn slim om in te slaan. Daarnaast is de Kruidvat Solait High Sunspray uitgeroepen tot 'beste koop' met de hoogste score op prijs-kwaliteitsverhouding. 

Extra tip: het is sowieso af te raden om zonnebrandsprays te gebruiken, omdat er bij het sprayen veel zonnebrand verloren gaat en niet op de huid komt. Hoe handig ze ook lijken, je kunt beter lekker dik blijven smeren met een crème.

Bron: ELLE 

Delen gaat nooit vervelen
Heb jij een mening? Meld je aan!