girl-1192032_1280.jpg

Doe mee met de 7 days offline challenge!

Je smartphone zit vastgelijmd aan je hand en je kijkt het liefst de hele dag naar de nieuwste blogs, vlogs en nieuwtjes. Niet bereikbaar zijn is voor jou onbekend en zodra jij je verveelt, check je Facebook, Insta en Snapchat om te weten wat je omgeving en vooral je vrienden doen. Deze dagelijkse routine is niet meer weg te denken uit je leven. Daarom vragen wij jou om de uitdaging met jezelf aan te gaan met de 7 days offline challenge! 

De challenge
Offline zijn is gezond: het geeft je creativiteit een boost, vermindert stress en helpt jou meer genieten van de momenten waar je geen smartphone voor nodig hebt. Wat houdt het in? Zeven dagen lang geen social media gebruiken. Dat betekent dat je alleen je smartphone mag gebruiken om te bellen. Om het jou wat makkelijker te maken hebben wij vijf handige tips bedacht, zodat jij het kan volhouden om offline te blijven.

5 tips om het vol te houden:

  1. Verwijder apps, zoals Facebook, Instagram, Snapchat etc. Als je ze niet op je smartphone hebt, kunnen ze je ook niet verleiden om er toch stiekem op te kijken.
  2. Verveeld? Zorg ervoor dat je jezelf vermaakt en dat je hierbij geen smartphone nodig hebt. Hier een aantal ideeën:
  • Ga een stuk wandelen, fietsen of hardlopen. Dit is ook nog eens goed voor je conditie en lichaam.
  • Ruim op of maak schoon! Spit je kledingkast, schoenenrek of kamer door. Een goede bezigheidstherapie met een fijn eindresultaat.
  • Lezen is het antwoord. Koop een boek of tijdschrift dat jij leuk vindt. Wedden dat jij het uit wilt lezen?
  1. Spreek met jezelf af dat als je aan het eten bent, jij je smartphone weg legt of uit zet. Ook een stuk gezelliger voor je omgeving!
  2. Ben je een avondje uit in een restaurant, bioscoop of de kroeg? Zet je smartphone dan uit. Je vrienden zijn leuk genoeg en je hebt dat ding helemaal niet nodig.
  3. Lees eens een goed boek voordat je gaat slapen! Dat is veel beter dan op dat kleine schermpje kijken en het bevordert je nachtrust.
  4. Toch bang om nieuws te missen? Koop een krant en je bent helemaal bij. Kom je ook nog eens slim over op je omgeving!

Doe mee en laat ons weten hoe het gaat! Hoe heb jij deze zeven dagen volgehouden? Was het moeilijk of juist gemakkelijk?

Delen gaat nooit vervelen
Heb jij een mening? Meld je nu aan!