TeamAlert - Afleiding nieuwsitems - afbeelding fiets -

Een WhatsApp-verbod op de fiets?!

Omdat er steeds meer ongelukken gebeuren op de fiets waar een smartphone bij betrokken is, heeft minister Schultz van Infrastructuur en Milieu besloten om een wetgeving te ontwikkelen voor een WhatsApp-verbod op de fiets. ‘’Het is echt een verslaving geworden. De smartphone is niet meer weg te denken.’’ aldus  marketing- en communicatiemanager Lonneke Ziemerink.

Minister Schultz had het liever anders aangepakt. ‘’We zijn eerst aan de slag gegaan om te kijken of we het gedrag kunnen veranderen. Ik ben niet zo van het verbod.’’ Helaas gaat het veranderen van gedrag niet snel genoeg en moeten er dus hardere maatregelen getroffen worden. Maar hoe zal deze wet gehandhaafd worden? TeamAlert staat er natuurlijk om bekend dat goed gedrag wordt beloond. Iets wat we zeker zullen blijven doen. Daarnaast gaan we een gesprek aan waarin we de jongeren bewuster maken van de gevaren die het gebruik van een smartphone op de fiets veroorzaken. Het verbod zal het gesprek dan ook duidelijker maken, aangezien het verbod in de wet staat vastgesteld.

Mocht je de verleiding niet kunnen weerstaan en toch gaan appen op de fiets is de boete niet te zuinig! De boete voor append fietsen gaat rond de 140 euro kosten. Als je die zelf op moet hoesten doet dat wel zeer aan je portemonnee. 

Delen gaat nooit vervelen
Heb jij een mening? Meld je nu aan!