fuck it list 3.jpg

F*ck een Bucketlist, maak een F*ck-It List

Skip die verjaardag waar je eigenlijk niet heen wilt. Zeg ja tegen die woensdagmiddagborrel met je beste vrienden. En die nieuwe sneakers die je helemaal niet nodig hebt? F*ck it! Waarom niet? Niks mis met op wolkjes lopen. Na het lezen van dit artikel weet jij hoe je de perfecte f*ck-it list opstelt en loop je vast ook op wolkjes.

Waarom geen bucketlist?
Doelen die je mist, mijlpalen waar je frontaal tegenaan botst en onrealistische ambities. Veel mensen hun bucketlists staan er vol van. 100 dingen die je MOET doen voor je doodgaat? De stress die hierbij opkomt zorgt er net voor dat je nog sneller de kist in kruipt. Laat het idee van een bucketlist bij jou de emmer ook overlopen? Maak dan een f*ck-it list!

F*ck it zeggen is goed voor je
Zie je f*ck-it list als iets constructiefs, als het loslaten van heel wat negativiteit. Er zijn ontelbare dingen die je zogezegd moet doen. Je hebt best wel wat dingen verdiend waar je je nooit meer druk over hoeft te maken. Het gaat hier niet over f*ck it zeggen tegen je moeder wanneer ze vraagt of je iets voor haar kan halen in de Albert Heijn, of f*ck it tegen je beste vriend(in) wanneer die hulp nodig heeft met verhuizen. Het draait hier om f*ck it zeggen tegen dingen die je helemaal niet verder helpen in je leven en enkel zorgen voor meer spanning. Spanning is goed, als je koorddanser bent. Maar ik wandel toch liever op de stoep.

Wtf komt er in mijn lijstje?
Heb je schijt aan al die lijstjes en heb je hier helemaal geen zin in? All good. Zeg dan f*ck it. Kijk, zo makkelijk is het dus. Toch het gevoel dat er nog wat dingen verbannen mogen worden uit je leven? Hier wat voorbeelden van mijn persoonlijke lijstje om jou te inspireren:

  1. Parachutespringen: ik hoef niet uit een vliegtuig te springen, al spoonend met een vreemde die ik blindelings moet vertrouwen met mijn leven en die ervoor moet zorgen dat ik niet tegen 200km per uur te plette stort tegen dezelfde aarde waar een eenvoudige wandeling in het park voldoende zou zijn om me levend te doen voelen. Toch bedankt.

  2. Me ergeren wanneer ik in de trage rij sta in de Albert Heijn: ik ben goed in het maken van slechte keuzes. Ook dat is een talent. Wanneer ik volgende keer de foute rij kies in de supermarkt, doe ik het met een lach op mijn gezicht.

  3. Me druk maken over wat anderen van me denken: de enige mensen die een goed beeld van me moeten hebben zijn mijn moeder en ikzelf. Scrap that. Mijn moeder mag ook denken wat ze wil.

  4. Altijd gelijk willen hebben: heb jij graag gelijk? F*ck it, je hebt het.

Maak die f*cking lijst
Er rest je nog maar één ding: stel zelf je lijstje op! Of zeg f*ck it, en doe het niet. Wat je keuze ook is, maak je er geen zorgen over. En als je toch graag Mount Everest beklimt op blote voeten of wilt zwemmen met haaien in de Caraïben, go for it! Onthoud gewoon dat je nog steeds kan blijven genieten van de kleine dingen. En f*ck it kan zeggen tegen van die grote.

 f*ck counter: 16

Heb jij een mening? Word lid van het jongerenpanel!
Sharing is caring