wallet-2125548_1280.jpg

Zo kun je geld besparen op boodschappen!

Doe jij je eigen boodschappen en zit je deze maand een beetje krap bij kas? Dan hebben wij een paar handige tips om gemakkelijk geld te besparen op je dagelijkse boodschappen. Zo kom jij de maand weer door:

 1. Haal al je boodschappen in één keer
  Maak een weekmenu met alles wat je de komende week gaat eten. Schrijf alle producten op in een boodschappenlijst en haal alles in één keer bij de supermarkt. Iedere keer dat jij naar de supermarkt gaat, koop je meer producten dan je nodig hebt. Als je maar één keer per week gaat, voorkom je impuls aankopen en dan bespaar je een heleboel centjes.
 1. Eet voordat je boodschappen gaat doen
  Je hebt er misschien weleens van gehoord, maar het is echt waar! Eten voordat je boodschappen doet, gaat je helpen minder producten te kopen. Misschien moet je het supermarkt-tripje na het avondeten plannen?
 1. Haal groente en fruit van de markt
  De prijzen op de markt zijn veel lager dan in de supermarkt. Meestal krijg je meer voor je geld en als je op het einde van de dag gaat, zijn er vaak leuke aanbiedingen. Zeker een aanrader!
 1. Ga voor de huismerken
  Deze zijn een stuk goedkoper dan A-merken. Veel van deze producten liggen verstopt op de onderste plank en verschillen nauwelijks van de A-merken. Waarom zou je meer voor een product willen betalen dat, op de verpakking na, precies hetzelfde is?
 1. Vraag je bij alles af wat er in je mandje ligt: heb ik dit echt nodig?
  Nee, is dan vaak het antwoord en kom je vervolgens tot de conclusie dat je deze producten de aankomende week niet nodig hebt. Dat wordt dan echt terugleggen, want dat bespaart weer geld.
 1. Eet gezellig samen
  Het is toch veel gezelliger om samen te eten met je huisgenoten of vrienden? Het bedrag delen door twee en je bent een stuk goedkoper en vooral gezelliger uit!

Naast al deze handige tips om wat geld te besparen op je dagelijkse boodschappen, is het ook aan te raden om je uitgaven rondom je dagelijkse boodschappen op te schrijven in een Excel-bestand. Zo heb je na een maand een goed overzicht waar je geld heen gaat en wat je (eventueel) moet veranderen.

Hoeveel geef jij per week uit aan eten? En tot welke inzichten ben jij gekomen? Laat het ons weten!

Delen gaat nooit vervelen
Heb jij een mening? Meld je nu aan!