TeamAlert - Alcohol en Drugs - Bier - (1)

Vaker in het ziekenhuis door alcohol?

Veel jongeren drinken regelmatig alcohol en dan kan het wel eens misgaan. Misschien ben je een keer van de fiets gevallen of zelfs erger, in het ziekenhuis beland. Maar nu blijkt uit onderzoek dat je vijftien keer meer kans hebt om in de maand erna weer met letsel in het ziekenhuis te belanden als je er eerder ook terecht kwam door alcohol, woow!

Zou dat komen doordat je er de eerste keer niet genoeg van hebt geleerd? Dat vinden onderzoekers lastig te zeggen. In het ziekenhuis komen veel jongeren binnen met verwondingen, vergiftiging of letsel door geweld. Het is lastig te zeggen waarom de kans dan maar liefst 15 keer groter wordt dat het een maand later weer gebeurt. Vooral vrouwen van 17 tot en met 24 lopen een hoger risico, blijkt uit het Engelse onderzoek

Mede door dit onderzoek hopen wij dat jij en andere jongeren bewuster worden van de gevaren van alcoholmisbruik. Onderzoekers zijn druk in de weer over verschillende campagnes hiervoor. Maar je eigen alcoholgebruik heb je ook zelf in de hand, vind je niet?

 

Delen gaat nooit vervelen
Heb jij een mening? Meld je nu aan!