Teamalert lachgas.jpg

Komt er een minimumleeftijd aan lachgas?

Uit onderzoek van het Trimbos-instituut en Bonger instituut kwam naar voren dat jongeren vaak makkelijk denken over het gebruik van lachgas.

Er wordt niet alleen op feestjes gebruik gemaakt van lachgas, ook thuis en op afgesproken plekken is het steeds populairder. Er is bijvoorbeeld een groep jongeren in Amsterdam die wekelijks met auto's een 'autofeestje' houden. Ze spreken dan af dat één van de bestuurders zorgt voor tien dozen met daarin 500 patronen, vier spuiten en een zak ballonnen. 

Het Trimbos-instituut maakt zich zorgen over de onverschilligheid en onwetendheid.  Na het innemen van lachgas kunnen er serieuze klachten ontstaan en op lange termijn kunnen zelfs problemen zoals tintelingen, vermoeidheid, duizeligheid en concentratieproblemen ontstaan. Omdat er zo jong begonnen wordt, zijn ze bang dat dit zal leiden tot meer middelengebruik later. Grote kans dat er nu een minimumleeftijd van 18 jaar komt op het kopen van lachgaspatronen. Ook het maximale aantal die je per keer kan kopen wordt aangescherpt. 

Ben jij het hier mee eens?

Delen gaat nooit vervelen
Heb jij een mening? Meld je aan!