weight-loss-2036969_1280.jpg

Overgewicht? Zo kan je het verminderen

Misschien zie je het om je heen: het aantal jongeren dat met overgewicht kampt is in de afgelopen jaren nogal toegenomen. 13,4% van jongeren tot en met 20 jaar is te zwaar blijkt uit onderzoek van het CBS. Bij 1 op 5 jongeren gaat het dan ook om ernstig overgewicht. De GGD en JOGG doen er al jaren alles aan om dit aantal te verminderen. Zij zijn niet de enige, want ook TeamAlert zet zich in om jou gezonder te laten leven!

Door alle verleidingen om je heen, is het knap lastig om bewustere keuzes te maken. Een van de redenen dat een flink aantal jongeren overgewicht heeft, is de wereld om ons heen. We vermoeden dat het aanbod van eten en drinken dat overgewicht veroorzaakt in de komende jaren vast niet vermindert. Daarom laten wij jou zelf aan de slag gaan om overgewicht tegen te gaan en nog beter: te voorkomen!

Gelukkig zijn er tal van opties om je gewicht onder controle te houden. Uit de praktijk blijkt dat dit makkelijker is gezegd dan gedaan. Probeer toch voor jezelf een plannetje te maken hoe jij jouw overgewicht tegengaat. Sporten doet wonderen én is ook nog eens hartstikke leuk. Lees hier hoe jij er zelf voor zorgt dat jouw voeding je lichaamsgewicht bepaalt!

Delen gaat nooit vervelen
Heb jij een mening? Meld je nu aan!