driving-2934477_1280.jpg

Samsung en TeamAlert lanceren 'In-Traffic Reply app'

Samsung gaat de ‘In-Traffic Reply app’ ontwikkelen en lanceren. Deze app moet ervoor zorgen dat verkeersdeelnemers hun smartphone niet gebruiken. Samsung zet zich in voor het maatschappelijke thema verkeersveiligheid en geeft gebruikers het advies: 'Stuur vast, smartphone los'. Om gebruikers dit advies op te laten volgen werkt het bedrijf samen met verschillende partijen, waaronder TeamAlert, om de app te ontwikkelen.

Hoe werkt de app?
Je stapt op de fiets of rijdt weg met de auto. Op het moment dat je vrienden of familie je een bericht sturen, verzendt de app op een leuke en grappige manier een automatisch bericht met een tekst of afbeelding dat je onderweg bent. Zo weten je vrienden dat je even niet bereikbaar bent en jij je aandacht op de weg houdt.

Via de gps op je smartphone leest de app jouw snelheid af en schakelt hij als je onderweg bent de app in. Hierdoor verzendt ie automatisch naar alle binnenkomende berichten een reactie. Je hebt zelf de keuze of je een ‘Standaard reply’ of een ‘Fun reply’ instelt en verstuurt. De ‘Standaard reply’ is een simpele tekst en de ‘Fun reply’ is een grappige tekst met een afbeelding.

De app moet ervoor zorgen dat de verkeersveiligheid in Nederland en in andere landen wordt verhoogd en het smartphonegebruik daalt. Op dit moment wordt de app nog door vijfhonderd personen getest en in mei 2017 gelanceerd. Het enige nadeel is dat de app alleen beschikbaar is voor Android. Wat vind jij van deze app?

Delen gaat nooit vervelen
Heb jij een mening? Meld je nu aan!