banner112-11.jpg

TeamAlert start campagne 'Rij ballonvrij'

Steeds vaker lees je over ongelukken met lachgas in het verkeer. Om het lachgasgebruik achter het stuur onder jongeren tegen te gaan, start TeamAlert vandaag een nieuwe campagne: 'Rij Ballonvrij'. Doe jij met ons mee? 

Lachgasgebruik onder jongeren is de laatste jaren enorm toegenomen. Het wordt gebruikt tijdens het uitgaan en vaak in de auto. De auto is dé plek voor jongeren om lachgas te gebruiken, volgens eerder onderzoek van TeamAlert. De stap om dan onder invloed van lachgas te gaan autorijden is klein en door het effect van lachgas zien jongeren de gevaren van het rijden onder invloed niet meer. Ze slingeren van rijbaan naar rijbaan, rijden te snel of juist te langzaam of verliezen de controle over hun auto. 

LACHGAS IN HET VERKEER IS LEVENSGEVAARLIJK

Voor TeamAlert is het duidelijk: lachgasgebruik in het verkeer is levensgevaarlijk. Om dit probleem aan te pakken starten wij in opdracht van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat deze week de campagne 'Rij Ballonvrij'. Met deze campagne willen wij jongeren laten inzien dat het lachgasgebruik in de auto niet normaal is. De campagne is vooral te zien op sociale media en te horen via FunX radio. 

Minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat): “Deze campagne is helaas hard nodig. Een ballonnetje lachgas achter het stuur is alles behalve onschuldig, het is levensgevaarlijk. Lachgas in het verkeer kan het einde van je eigen leven of dat van een andere verkeersdeelnemer betekenen. Doe dat jezelf of een ander niet aan.”

Deel de campagne 

Op de website www.rijballonvrij.nl kunnen jongeren vanaf vandaag terecht voor informatie en tips & tricks. Ook is op de website een toolkit te vinden, waar campagnemateriaal beschikbaar is. Dit materiaal kan door gemeenten en provincies worden gebruikt om de campagneboodschap te helpen verspreiden.

Campagne Rij ballonvrij Bekijk 'm hier
Deel dit bericht!