15959-NQIDGN.jpg

Tips om meer water te drinken!

Met het warme weer op komst, is het belangrijk om genoeg water te drinken. Lees hier over wat water drinken precies doet met je lichaam. Met onze tips kan je ervoor zorgen dat jij 1,5 liter water per dag drinkt!

1. Drink elke keer nadat je naar de wc bent geweest een glas water.
Een erg handig trucje om er voor te zorgen dat je zo aan die 1,5 liter water komt! Je gaat natuurlijk vaak naar de wc, dus zal je vaak een glaasje water drinken tussendoor.

2. Drink water uit een flesje.
Een flesje water kun je overal mee naar toe nemen. Daarnaast zie je ook nog eens hoeveel water je al hebt gedronken! Eitje om op die manier genoeg water te drinken.

3. Download een water app.
Tegenwoordig zijn er veel apps die jou eraan herrineren genoeg water te drinken! Je kunt er ook nog eens mee bijhouden hoeveel je al gedronken hebt. Handige apps hiervoor zijn: Water Your Body, Watertracker en Carbodroid. Genoeg keuze.

4. Drink uit grote glazen.
In plaats van telkens een klein glas te pakken, scheelt het al heel erg als je voortaan uit een groot glas drinkt. Ook thee kun je, in plaats van uit een kleine mok, uit een grote mok drinken. Wedden dat je veel sneller doordrinkt? ;)

5. Drink op een vast tijdstip.
Je went op deze manier sneller aan het drinken van water. Ook blijkt het beter te zijn voor je maag om voor het eten water te drinken omdat je zo je maagwand beschermt en je krijgt er een voller gevoel van. Tussendoor drinken mag natuurlijk ook.

Vind je water drinken saai? Je kunt een schijfje citroen, komkommer of limoen toevoegen. Muntbladeren in je glas zijn ook erg lekker en geven je een fris gevoel!

Succes!

Bron: NSMBL

Delen gaat nooit vervelen
Heb jij een mening? Meld je aan!