glass-2619011_1280.jpg

Water drinken saai? Nee man!

Dat water drinken goed voor je is, weten we allemaal. Echt een bijzonder smaakje heeft het niet, maar wist je ook dat je water drinken leuk én lekkerder kan maken? Wij dagen je uit om met ons de #7dagenwater challenge aan te gaan, waarin je een week lang iedere dag minstens 2 liter water drinkt!

Maar waarom is water drinken nou eigenlijk zo gezond? En kun je ook té veel water drinken? Dat kan zeker, bij teveel water kunnen je hersenen opzwellen, wat (fatale) gevolgen heeft. Nu gebeurt dit uiteraard bijna nooit, dus laten we ons richten op het realistische: 8 glazen water per dag drinken geeft je lichaam een geweldige boost. Waarom? Nou simpel, water is nodig voor de werking van onze organen en geeft ons energie! Zonder water kun je hooguit vier dagen leven, maar zonder voedsel kun je wel langer volhouden. Daarnaast houdt water je bloed dun waardoor het goed kan doorstromen. Drink je heel weinig water? Dan heb je ongetwijfeld wel eens last van hoofdpijn, misselijkheid en vermoeidheid. Wedden dat je sneller op gang komt als je bij het opstaan twee glazen water drinkt? En dat zonder een bonkende koppijn! Nog een voordeel: een beter detoxplan dan water is er niet. Het voert ‘giftige’ stoffen die je lichaam niet kent gemakkelijk af, zoals alcohol. Helaas maakt water je niet sneller nuchter, maar het kan de kater voor de volgende dag flink verminderen. Tot slot ben je vast wel bekend met de overweldigende keuzes aan frisdrank? Lekker, maar gezond is het niet. Probeer de vele suikers te beperken en vervang het door water met een verfrissend smaakje. Hoe je dat doet? Heel simpel, met wat citroen, munt, komkommer of een framboosje geef je al snel een lekkere twist aan je water!

Wat houdt jou nu nog tegen? Ga de #7dagenwater challenge aan en plaats jouw ervaring op Instagram met de hashtag #7dagenwater.

Delen gaat nooit vervelen
Heb jij een mening? Meld je nu aan!