cheers-839865_1280.jpg

Weet jij hoeveel calorieën een biertje bevat?

Drink jij regelmatig een glaasje alcohol en wil jij stiekem weten hoe schadelijk dit is voor jouw lichaam? Check dan de handige ‘Drinks Meter’ app. Dit is een app waarbij je, zonder dat je je persoonlijke gegevens hoeft in te voeren, bijhoudt hoeveel glazen alcohol jij per week drinkt en hoeveel geld jij eraan uitgeeft. Verder houdt hij ook bij hoeveel calorieën je hebt gedronken en vergelijkt de app dit met voedingsmiddelen, zoals hamburgers en chips. Weet jij eigenlijk hoeveel calorieën een Gin Tonic, Desperados of gewoon een biertje bevat?

De app geeft bijvoorbeeld aan dat 5 flesjes bier (330ml met 4,5% alcohol) gelijk staat aan 646 calorieën, oftewel 2 cheeseburgers. En voor de vrouwen onder ons: dat zijn 2,5 chocoladerepen. Had jij dat verwacht?

Naast jouw persoonlijke alcoholmeter kun je dit vergelijken met andere gebruikers van over de hele wereld. Aan het einde van de maand heb je een overzicht van al jouw drankgebruik en bijbehorende uitgaven. Wie weet valt dit mee! Zou jij deze app uitproberen?

De app is gratis te gebruiken voor iPhone en Android

Delen gaat nooit vervelen
Heb jij een mening? Meld je nu aan!