Banner CoronaQuarantaine.jpg

Zo maak je thuiszitten best aangenaam

Je kan er niet omheen, het Coronavirus (COVID-19) raast door het land en dat zal zo nog wel even doorgaan. Er zijn heel wat maatregelen die je kan nemen om jezelf en de mensen rondom jou te beschermen. Van regelmatig je handen wassen tot hoesten in je elleboogholte. Maar dé maatregel om verspreiding tegen te gaan blijft thuiszitten! Lees hier hoe jij dat thuiszitten best aangenaam maakt.

DJ livestreams kijken
Helemaal depri omdat je lievelingsfeestje is afgezegd? Geen zorgen, je kan nu losgaan met je favoriete dj vanuit het comfort van je eigen huis. Tip: check de livestream van Benny Rodrigues   die elke dag in zijn mancave een set speelt, Marc Rebillet’s livestream voor liefhebbers van geïmproviseerde livemuziek en de Lockdown sessions van Kompass klub voor wie het liefst van al wil gaan clubben.

DJ livestream kijken

Boeken lezen
Je kan van deze tijd gebruik maken om al die boeken die je begon eindelijk eens uit te lezen. Of om aan nieuwe boeken te beginnen. Als je niet meer weet wat te lezen vind je online allerlei top picks per genre. Voor elk wat wils.

Podcasts/ luisterboeken luisteren
Voor wie lezen niet zo fijn vindt, en in deze tijden mag je best wel doen waar je je goed bij voelt, zijn er luisterboeken en podcasts. Op Spotify staan tal van podcasts en met een snelle Google search vind je heel wat gratis luisterboeken.

Bel naar vrienden en familie
Je wil toch niet wekenlang afgezonderd zitten. Ook al is fysiek contact af te raden, sociaal contact is nog steeds belangrijk! Bel daarom eens naar je familie en vrienden met het grote nieuws dat je niks gedaan hebt vandaag. Een ander goed idee is om je collega’s op vrijdag te facetimen en samen je vrijmibo te houden. Hoe ben je er anders zeker van dat het echt vrijdag is?  

Een nieuwe taal leren
Bonjour… uhh je voudrais une baguette. Als je tijdens je volgende vakantie in Frankrijk graag nog iets anders eet dan droog stokbrood is dit je kans. Je hebt nu weken de tijd om al je energie te steken in het leren van een nieuwe taal. Zo kan je, zodra de grenzen terug open zijn, vertrekken naar een land waar ze je nieuw aangeleerde taal spreken. En eet je vast vet gevarieerd.

Omapost versturen
Kunnen je grootouders nog steeds niet zo goed overweg met hun telefoon? Ga dan lekker oldschool. Met Omapost maak je makkelijk een papieren kaartje van een foto op je smartphone. Zoals ze het zelf zeggen: “bezorg je oma geen corona maar een kaartje”.

Youtube fitnessprogramma volgen
Laat corona je summer-body niet helemaal verpesten. In plaats van wekenlang de couch potatoe uit te hangen kan je van deze gelegenheid gebruik maken om in vorm te geraken. Abonnement of niet, kijk even op Youtube of je (toekomstige) sportschool ook online lessen aanbiedt.

Gamen
Het moet niet allemaal zo constructief zijn voor je leven. Je mag nog steeds lekker tijd verspillen. Ik denk aan Playstation, Playstation, en oh ja… Xbox (als er geen andere optie is). Voor ik het vergeet, de Sims is in aanbieding! Voor €12,50 ben je uren zoet met allerlei manieren te vinden om je Sims te vermoorden.

Muziek maken/luisteren
Dit is de ideale kans om nieuwe artiesten te leren kennen. Tip: kies één van je lievelingsnummers en laat Spotify radio de rest doen. Als je al heel lang twijfelt om zelf muziek te maken of te leren draaien is dit daar ook het uitgewezen moment voor.

Netflix kijken
Ja gewoon Netflix kijken. Alsof je dat nog niet van plan was.

Spel-avond met huisgenoten houden
Je zit thuis ja, maar dat betekent nog niet dat je helemaal als een kluizenaar moet gaan leven. Spreek met huisgenoten af om op bepaalde dagen een spel-avond te houden. Op deze manier weet je ook na je quarantaine nog wat sociaal contact nu juist is. Zorg er wel voor dat iedereen voor en na het spel de handen goed ontsmet!

leuk thuisspel met je huisgenoten

Je eigen masterchef houden
Was de magnetron al jarenlang je meest gebruikte keukentool? Nu heb je tijd zat om een echte top chef te worden en gezond en voldaan uit de quarantaine periode te komen. Op Youtube staan tal van kookshows, gewoon meevolgen en voor je het weet staat er een heerlijke maaltijd op tafel. Het enige dat je kan tegenhouden zijn hamsteraars waardoor je ingrediënten niet langer aanwezig zijn. Maar tot nu toe blijken mensen vooral bezorgd over waar ze hun kont mee gaan afvegen na het eten van de zoveelste maaltijd in blik.

Relaxen
Naast je tijd nuttig gebruiken en je tijd verspillen heb je nog een derde optie: relaxen. Relaxen is niet je tijd verspillen maar eerder even stilstaan. Met de gebeurtenissen van de afgelopen dagen kan het leven snel heel hectisch lijken. Neem zeker de tijd om te kijken hoe het nu eigenlijk met jou gaat. Volg de tips, relax en alles komt wel goed.

Tips
Heb jij een bezigheid die jou ervan weerhoudt hondsdol te worden tijdens het thuiszitten? Laat het ons dan weten via denzel@teamalert.nl en wie weet worden ze toegevoegd aan dit artikel. Stay safe!

Corona
Tips

Was regelmatig je handen met alcoholische handontsmetting of water en zeep

Lees meer
Was regelmatig je handen met alcoholische handontsmetting of water en zeep

Zeker vooraleer je eet, en nadat je naar het toilet bent geweest of in contact kwam met dieren.

BRON:

Raak je gezicht zo weinig mogelijk aan

Lees meer
Raak je gezicht zo weinig mogelijk aan

Op deze manier voorkom je dat bactiëren op je handen op je gezicht terechtkomen. Blijf zeker uit de buurt van je mond met je handen.

BRON:

Gebruik wegwerpzakdoekjes als je moet niezen of hoesten

Lees meer
Gebruik wegwerpzakdoekjes als je moet niezen of hoesten

Gooi deze weg in een vuilbak met deksel. Was na gebruik ook telkens je handen.

BRON:
Deel dit artikel!
Je mening geven? Word lid van ons jongerenpanel!