vonecia-carswell-3cBFqagweZM-unsplash.jpg

Zo overleef je het festivalseizoen vanuit huis!

Die dude die ooit heeft verzonnen dat het leven een feestje is, maar dat je wel zelf eerst even de slingers op moet hangen, had hartstikke gelijk. Besef: tot september (!) geen festivals, feestjes of andere feestelijke activiteiten die gepaard gaan met zatte vrienden, matige muziek en lekker djensen op de dansvloer. Of toch niet… Want met de onderstaande tips verander jij je huis binnen mum van tijd in een zonovergoten festivalterrein! En hey, dat je gewoon op een normale wc kunt kakken, niet door de modder hoeft te banjeren en geen drie muntjes voor een doodgeslagen biertje neer hoeft te leggen in ruil voor de gezondheid van de wereldbevolking, klinkt toch als een prima deal?

  1. Maak een line-up

Je festival begint met de line-up. Wordt het een dancefestival, komen er vooral bandjes of hoor je toch liever de grote techno helden? Jij bepaalt!

  1. Maak een timetable

Line-up bepaald? Door naar de timetable! Veel artiesten gooien het internet nu vol met livestreams, dus misschien wil je dat opnemen in jouw timetable. Eerst een uurtje discohitjes, om daarna door te gaan naar je balkon met een lekker setje op Spotify? Het kan allemaal! Denk ook na over een headliner en een afsluiter. Is je timetable klaar? Print ‘m uit en plak deze op random plekken in huis.

  1. Haal bier en snacks in huis

Nu moet je een paar essentiële keuzes gaan maken. Wil je die echte festivalvibe nabootsen? Dan haal je flink wat blikken Heineken in huis en leng je deze aan met wat water. Vervolgens serveer je deze in een plastic bekertje. Je kunt ook kiezen voor mixjes met nét iets te veel prikloze frisdrank of een lekker draaidopwijntje. Echte festivalklassiekers! Qua snacks moet het vooral zo vet mogelijk, denk aan blikken knakworsten, zompige hamburgers en frietje rendang (of zoiets). Iets in voordeelverpakking doet het sowieso goed op een festival. Misschien kun je er nog wat ingeblikt fruit tegenaan gooien voor de vitamines.

  1. Fix de aankleding

Doe de lichten uit en draai je spacelamp aan. Misschien kun je je nichtje van vier vragen of ze wat tekeningen of andere knutselwerkjes maakt. Daar kun je dan lekker op trippen. Het helpt voor de sfeer ook wel mee om hier en daar wat campingstoelen neer te knallen. Meer heb je eigenlijk niet nodig!

  1. Zoek een campingplekje

Line-up is bekend, timetable zit in je achterhoofd, er is voedsel en genoeg drank om het mee weg te spelen. Tijd om je tent uit te zetten! Dit is waar jouw festivalavontuur begint. Gooi je tent uit op een mooi plekje, bijvoorbeeld de keuken of de tuin (als je die hebt). Daarna kan het flaneren over het camping- en festivalterrein beginnen!

  1. Let’s party!

Vooraan staan bij je favoriete artiest? Het mooie is: op dit festival sta jij altijd vooraan! Niet vergeten om je vrienden/huisgenoten te appen dat je links vooraan staat, voor het geval ze je niet kunnen vinden natuurlijk. Zorg bijvoorbeeld ook voor een volle powerbank, want op een festivalterrein is nou eenmaal geen elektriciteit aanwezig.

Een klein bijkomend voordeel is natuurlijk ook dat je nu geen Bob meer hoeft te regelen voor de terugreis! Jij komt deze zomer altijd veilig thuis na een feestje ;) Veel plezier!

Deel met je vrienden!
Geef je mening over drank & drugs Word lid van ons jongerenpanel!