Vacature: woordvoerder (36 uur)

 1. Home
 2. Over ons
 3. Werken bij
 4. Vacature: Woordvoerder

Wil jij graag je steentje bijdragen aan een maatschappelijke missie? Dat is mooi, wij ook! Stichting TeamAlert is een dynamische organisatie met een jong en creatief team. We werken voortdurend aan nieuwe aansprekende gedragsinterventies en campagnes. Allemaal met één belangrijk doel: het aantal jonge verkeersslachtoffers in Nederland verminderen.

Dit ga je doen
TeamAlert in het NOS-journaal of op de voorpagina van de Volkskrant? Daar zorg jij voor! Als de media belt, ben jij de persoon die de pers maar al te graag te woord staat of ervoor zorgt dat de juiste persoon voor de camera komt te staan. Je begeleidt interviews en stuurt waar mogelijk aan op het geven van tactische en inhoudelijke antwoorden. Binnen jouw functie als woordvoerder bouw je actief aan een relatie met de pers, (politieke) stakeholders en je eigen relatienetwerk.

Ook ben jij de stem en vertegenwoordiger van onze jongerendoelgroep in bestaande (communicatie)werkgroepen rondom bijvoorbeeld BOB en MONO. Jij als netwerker volgt alle maatschappelijke en politieke ontwikkelingen binnen de thema’s van TeamAlert op de voet en weet deze kennis en kansen effectief te benutten in de uitvoering van je werk. Je redigeert onderzoeken voor publicatie en doet aan contentcreatie voor persberichten, nieuwsitems en mailingen. Ook weet je medewerkers van TeamAlert altijd, gevraagd én ongevraagd, van up-to-date informatie en advies te voorzien.

Wie ben jij?
Jij bent een grammaticafreak en weet te overtuigen met je content. Daarnaast kun je mondeling een goede presentatie neerzetten. Je weet in onderzoeken van TeamAlert het juiste haakje te vinden om free publicity te genereren. Maar ook weet je onderwerpen op hun gevoeligheid in te schatten en ben je goed in staat om de kansen en bedreigingen voor TeamAlert te zien. Daarnaast ben je nieuwsgierig, een regelaar, stressbestendig en sta je 24/7 ‘aan’ wat nieuws betreft. Ervaring als woordvoerder is mooi meegenomen, maar nog belangrijker vinden wij het dat je barst van de goede ideeën over hoe wij TeamAlert op de kaart moeten zetten.

Functie-eisen

 • HBO/WO werk- en denkniveau (bij voorkeur journalistieke en/of politieke achtergrond);
 • Minimaal drie jaar ervaring in een soortgelijke functie;
 • Je hebt een aantoonbare relevant netwerk en resultaten behaald met free publicity en de inzet van social media (Twitter, LinkedIn).

Wat bieden we jou?

Niet geheel onbelangrijk: wat kunnen wij jou eigenlijk bieden? Bij TeamAlert voeg jij waarde toe aan het leven van jongeren. Om aan deze missie een bijdrage te kunnen leveren zijn wij ervan overtuigd dat jij blij moet zijn met waar je werkt. Daarom maken we het je graag naar je zin:

 • Wij geloven in de meerwaarde van hybride werken. Je kunt aan de slag op ons fijne kantoor in Utrecht, maar je hebt ook de mogelijkheid om thuis of in je favoriete koffietent te werken met een laptop die je van ons krijgt;
 • Je krijgt een jaarcontract met de intentie tot verlenging en een salaris rond €2.500 - €3.000 bruto voor 36 uur, afhankelijk van leeftijd en ervaring.
 • Naast een ruim aantal verlofdagen, geven we je vrij op je verjaardag en kun je een baaldag inzetten wanneer nodig.
 • Er is volop ruimte om jezelf te ontwikkelen. Je krijgt bijvoorbeeld een persoonlijk account op leerplatform GoodHabitz;
 • We organiseren regelmatig (online) borrels en fanatieke sportuitjes. Dus aan gezelligheid geen gebrek!

Geef mij deze baan!
Wil jij graag dé woordvoerder van TeamAlert worden? Stuur dan uiterlijk 30 mei 2022 je motivatie + CV, presentatie of een ander creatief product om jezelf aan ons voor te stellen naar vacature@teamalert.nl

Voor vragen over werken bij TeamAlert kun je Michelle bereiken op: vacature@teamalert.nl of bel 030 2232 893.


Acquisitie n.a.v. deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Kelly Kooij

Manager marketing en communicatie

Gea-Marit Dekker

Gedragsonderzoeker en -ontwerper

Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met het gebruik van cookies. Cookies zijn kleine bestandjes die er voor zorgen dat wij de website beter kunnen afstemmen op jouw zoekgedrag en voorkeuren.