TeamAlert - 2todrive - Eigen licentie (6)

Wat houdt een autoverzekering precies in en waarom heb jij er een nodig?

WA-verzekering

Wanneer je je rijbewijs hebt gehaald en je eerste auto hebt uitgezocht aan de hand van ons stappenplan, is het tijd om een autoverzekering af te sluiten. Dit is in Nederland verplicht en je moet minimaal een aansprakelijkheidsverzekering afsluiten. Dit heet de WA-verzekering. Deze verzekering vergoedt de schade die jij met je auto bij een ander veroorzaakt.  

Premie

Daarom is het belangrijk dat jij een goede autoverzekering kiest. Als beginnende bestuurder is dit niet even makkelijk. Jij wordt namelijk gezien als een risicogroep. Als jij de juiste autoverzekering hebt afgesloten, is het belangrijk dat je zo min mogelijk ongelukken maakt. Hoe meer brokken, hoe hoger je premie. Dat is natuurlijk zonde voor je portemonnee.

Hoofdbestuurder

Het is belangrijk om de autoverzekering op jouw naam af te sluiten want jij bent de hoofdbestuurder. Mocht er ooit een ongeluk gebeuren of je rijdt schade dan kan het problemen opleveren met je autoverzekeraar als de verzekering niet op jouw naam staat. Natuurlijk mogen er andere mensen in jouw auto rijden, dat is voor de meeste verzekeraars geen probleem.

TIP!

Wist je dat er websites zijn waar jij verschillende autoverzekeringen en autoverzekeraars met elkaar kan vergelijken? Een voorbeeld van zo’n site is Independer. Hier kun je kijken welke verzekering het beste bij jou past en op je wensen aansluit. Bij het vergelijken moet je niet alleen kijken naar de goedkoopste verzekering, maar ook naar de polisvoorwaarden. Hierin staat precies waarvoor je wel en niet verzekerd bent.

Delen gaat nooit vervelen