TeamAlert - 2todrive - Eigen licentie (22)

Help, ik heb pech! Wat nu?

Helaas, je hebt pech. Daar sta je dan op weg naar je werk met een lekke band langs de kant. Had je je hier op voor kunnen bereiden? Misschien wel. Wij hebben tips!

  1. Wegenwacht

Geen idee hoe je een band moet vervangen? Dan heb je de wegenwacht die 24/7 voor je klaarstaat. Er zijn 900 wegenwachten die jou weer op weg kunnen helpen. Dus is er altijd wel eentje bij jou in de buurt. Wist je dat je als jongere korting krijgt op je wegenwachtpakket? Zo krijg je minimaal 46% korting op je pechhulppakket bij de ANWB als je een eigen auto hebt. Rij je nog in de auto van jouw ouders en ben je jonger dan 26 jaar? Dan kun je gratis meeliften op het wegenwachtpakket van je ouders! Het enige wat je hiervoor hoeft te doen is een gratis jongerenpas aan te vragen. Top toch?

  1. Reservesleutels

Voorkomen is beter dan genezen. Ben jij altijd je sleutels kwijt? Zorg ervoor dat je reservesleutels meeneemt. Zeker als je op vakantie gaat. Het kan gebeuren dat de auto in het slot valt met de sleutels er nog in.

  1. Accu

Als de accu het niet doet, start je auto niet. In de winter heeft de accu het vooral zwaar. Daarom is het handig om deze af en toe te laten testen. In sommige accu’s zit een zelftester, maar bij een garage kan je dit ook laten doen.

  1. Reserveband

Zorg ervoor dat je een reserveband in je auto hebt liggen. Zo kan je eventueel een lekke band zelf vervangen. Zorg er ook altijd voor dat er een gevarendriehoek in je auto ligt en plaats deze in geval van autopech 50 meter achter de auto als waarschuwing voor andere weggebruikers.

  1. Noodpakket

Een noodpakket is altijd handig om bij de hand te hebben. Hierin doe je een zaklamp, EHBO-koffer, het nummer van je verzekeraar en de pechhulpdienst, wat flesjes water en wat te eten.

  1. Zomer- of wintercheck

Veel autobedrijven bieden een zomer- of wintercheck aan. Hierbij kan jij jouw auto nog even snel voor de vakantie laten checken. Moeten er andere banden op je auto (winterbanden bijvoorbeeld), moet de ruitenvloeistof worden bijgevuld of is er iets mis met je motor? Dan komen ze daar tijdens de check achter en niet als jij onderweg bent naar het zonnige zuiden. 

Onderhoud Zorg jij goed voor jouw auto?
Delen gaat nooit vervelen