TeamAlert - Afleiding - Auto -

Rij MONO

Dankzij sociale media zijn vrienden en familie dichtbij. Soms iets té dichtbij. Zeker als je met een smartphone in de auto stapt. Want elke keer als je een berichtje ontvangt, raak je even afgeleid van het verkeer. Dit kun je voorkomen door MONO te rijden. MONO betekent letterlijk één of alleen en staat voor ongestoord onderweg zijn.

Door social media afgeleid worden in het verkeer is gevaarlijk. Je reactiesnelheid neemt af, je ziet verkeersborden niet en je hebt minder controle over je auto. Stel je voor dat je 120 km/u op de snelweg rijdt en je een appje binnenkrijgt dat je wilt lezen. Als jij drie seconden doet over het lezen van dat appje op je telefoon dan ben je een voetbalveld verder. Je hebt belangrijke dingen op de weg gemist en de kans op een ongeluk neemt met ruim zes keer toe. Naast dat telefoongebruik in het verkeer gevaarlijk is, wordt dit ook beboet. Met maar liefst 230 euro! Houd je ogen dus op de weg. 

hoe rij je MONO?

  1. Zet je telefoon op de ‘niet-storen’ modus. Voor een iPhone kan dit gemakkelijk onder het kopje ‘instellingen’. Heb je een Android-telefoon? Dan kan je hiervoor verschillende apps downloaden. Zoals de Interpolis Automodus, In-Traffic Reply of Drive Safe.

Klik hier voor een uitleg voor IPhone

Klik hier voor een uitleg voor Android

  1. Als jij snel in de verleiding komt om op je telefoon te kijken dan is het handig om jouw wederhelft zo ver mogelijk uit je buurt te leggen. Zet je telefoon op stil en leg deze op de achterbank of op een andere plek. Zo raak je niet direct in de verleiding om je telefoon te pakken.

  2. Maar wat als ik de route wil opzoeken? Stel die in voordat je vertrekt. Ook mag je je telefoon wel handsfree gebruiken, bijvoorbeeld door de spraakbediening te gebruiken.
Delen gaat nooit vervelen