Drank en drugs

Dit weekend een goed feestje op de planning staan? Nice! Ticket in de pocket, vrienden(groep) verzameld, stash ingekocht en al wat pre-drinks in huis gehaald? Heb je er toevallig ook al over nagedacht hoe je van dat feestje weer thuiskomt? Met alcohol of drugs achter het stuur stappen kan een behoorlijke bad trip veroorzaken en dan ben je natuurlijk een gevaarlijke speler in het verkeer.

Even serieus, wist je dat een kwart van alle verkeersdoden wordt veroorzaakt door alcoholgebruik? En dat drugs in combinatie met alcohol achter het stuur de kans op een ernstig ongeluk met wel 200 keer vergroot? Dat komt doordat je reactiesnelheid afneemt, je ruimtelijke oriëntatie wegvalt en je risico’s niet meer zo helder kunt inschatten. Niet cool.

Gelukkig zijn er genoeg dingen die je kunt doen om onder invloed toch veilig thuis (of op een after) te komen. Regel een taxi, pak een treintje (of de bus) of zorg dat je een Bob hebt of bent. Hey, nuchter blijven heeft ook voordelen! Jij hoeft morgen niet met een kater te dealen en je herinnert je alle mislukte versierpogingen van je vrienden nog. Dan mag je ook nog op de foto in onze Witte Waas Bubble Booth als jij en je vrienden een veilige rit naar huis hebben geregeld!

Feit
of fabel?

#quoteoftheday

De snelweg ging wel, maar in het centrum van Amsterdam moest hij wel opeens hard remmen.
Sarah

Wist je dat...

Als je tijdens het autorijden 3 seconden een bericht leest, ben je op de snelweg een voetbalveld verder!