TeamAlert -Afleiding – MONO  I & W t/m 12-09-2019 -

Hoe rijd ik MONO op Android?

*Pling, Pling*, alweer een inkomend berichtje of melding van je socials. De hele dag bereikbaar zijn voor je vrienden en familie is fijn, maar het zorgt natuurlijk wel voor afleiding. Zo bots je bijna tegen een andere bestuurder aan of slinger je over de weg met je fiets. Het gebruik van sociale media in het verkeer is gevaarlijk. Daarom is door de overheid in samenwerking met onder andere TeamAlert de campagne MONO in het leven geroepen. MONO betekent letterlijk één of alleen en het staat voor ongestoord onderweg zijn. Je houdt je dus maar met één ding tegelijk bezig: het verkeer.

Je kunt op verschillende manieren MONO rijden. De makkelijkste manier is om je telefoon zo in te stellen, dat je tijdens het rijden automatisch geen meldingen meer ontvangt. Je bent dan in één klap MONO! We leggen je hieronder uit hoe jij dit kan doen op jouw telefoon.

MONO op Android 
Op een Android telefoon doe je dit als volgt. 
1. Druk op Instellingen
2. Bij Android 7.0 en hoger druk je op geluiden en trillen, Android 6.0? Sla dan deze stap over.
3. Druk op Niet storen
4. Druk op Nu inschakelen
De optie niet storen kun je voor en na elke rit aan- en uitzetten.
Ook kun je verschillende apps downloaden om MONO te rijden. Dit zijn: In Traffic Reply, Interpolis Automodus, Tekst Drive en Drive Safe

Je kunt op nog op veel meer manieren MONO rijden. Laat bijvoorbeeld je vrienden van tevoren weten dat je onderweg bent, zodat ze je geen berichtje sturen. Dan hoef je ook niet direct te reageren 😊. Of fiets met één oortje in als je moet bellen, wel zo handig toch? 
Met al deze tips zorg jij ervoor dat je ongestoord en veilig onderweg bent, waar je ook heen gaat. Nog niet uitgelezen over MONO? Check dan de MONO-website.

Delen gaat nooit vervelen