#ikslaap challenge

Jongeren slapen vaak te kort en slecht. Daarom hebben de Hersenstichting en TeamAlert in samenwerking met IKEA de #ikslaap challenge ontwikkeld.

Slaap is belangrijk voor iedereen

Slapen is goed voor je hele lichaam en is belangrijk voor iedereen, maar vooral voor jongeren. Hun hersenen zijn nog volop in ontwikkeling. Ook zorgt de puberteit voor verschuivingen in het slaapritme.

Uit onderzoek over slaap en jongeren van TeamAlert blijkt dat jongeren zich bewust zijn van de negatieve werking van het gebruiken van je smartphone in de avond. Daarnaast weten jongeren dat ze te laat gaan slapen, maar onderzoek wijst uit dat dit de sociale norm is.

Ook volwassenen stellen niet altijd regels en kunnen een beter voorbeeld geven. Niet gek dus dat 33,7% van alle jongeren er langer dan een half uur over doet om in slaap te vallen en 42,7% van de jongeren te kort slaapt.

Doe mee!

Om jongeren dus een handje te helpen met hun slaap verbeteren, gaat maandag de #ikslaap challenge van start.

Zeven challenges die met hele gezin uitvoerbaar zijn, met als doel: minder piekeren en beter slapen! Zeven dagen lang krijgen jongeren per mail de opdracht van die dag toegestuurd. Alle opdrachten dragen bij aan een betere slaap voor het hele gezin.

De jongeren maken ook nog eens kans op een volledig gestylede slaapkamer van IKEA ter waarde van €2.500,-!

Wil je meedoen met je kind en samen jullie slaap verbeteren? Meld je dan hier aan voor de #ikslaap challenge!

 

Wil jij ook beter slapen? Doe mee met de #ikslaap challenge!

Partners