iStock - fiets 3.jpg
Laat je telefoon je hart niet breken

Laat je telefoon je hart niet breken

Vorige week vrijdag was het Valentijnsdag: een dag om de liefde te vieren! We blikken daarom op zo een dag nog weleens terug op onze eerste liefde.

 

Smoorverliefd

Een aantal jaren geleden vroeg je of iemand een keer iets met je wilde afspreken, dan wachtte je soms gerust een week totdat je elkaar weer zag en natuurlijk op date ging. Tegenwoordig gaat dat er bij de jongeren heel anders aan toe. Contact tussen twee jonge verliefden verloopt veel via de app. Van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat worden er ‘hart-emoji’s’ en ‘xxx-jes’ verstuurd.

Ook tijdens het fietsen. Maar met je telefoon bezig zijn terwijl je op de fiets zit, kan leiden tot gevaarlijke situaties en ongelukken. Interpolis bouwde in samenwerking met TeamAlert de app PhoNo en Snelle maakte hier de track ‘Smoorverliefd’ over.

 

Driekwart van de jongeren op de fiets is afgeleid door hun telefoon. Afleiding is de grootste oorzaak van ongelukken.

 

Indrukwekkende verhalen

Snelle ging in gesprek met slachtoffers van een fietsongeluk om hun verhalen aan te horen en te verwerken in zijn nummer. Dit deed hij om in de belevingswereld van de jongeren te kruipen. “Weet je wat ik het meest indrukwekkend vond? De inderdaad veel te grote gevolgen voor zoiets kleins en lulligs…”, Snelle kijkt heel ernstig en gaat dan verder: “…omdat je met je telefoon fietste. En tóch waren er mensen die zeiden ‘ik pak hem nog steeds wel eens op de fiets’.”

Tijdens de praatsessie met de jongeren pent Snelle af en toe heel ijverig in zijn notitieboekje. Hij zat boordevol inspiratie en wilde direct de studio in.

 

De grote klap(band)

Als Snelle zelf naar het nummer luistert, komen er allemaal herinneringen van vroeger naar boven. Het was ook zijn bedoeling om hiervoor te zorgen bij andere luisteraars. “Doordat je zelf terugdenkt aan je eerste liefde, komt de boodschap heel dichtbij. Dus komt die uiteindelijke klap automatisch ook dichterbij.”, vertelt hij. Snelle verwachtte ook dat het nummer indruk zou maken op de jongeren. Dat is gelukt. En niet alleen op jongeren.

 

Kijk en luister zelf!

Afleiding

TeamAlert heeft diverse projecten op het thema ‘Afleiding in het verkeer’. Wil jij ook dat de jongeren bij jou in de buurt veilig aan het verkeer deelnemen? Klik dan hier!

Afleiding in het verkeer Bekijk het thema
DELEN GAAT NOOIT VERVELEN!