logo_Tekengebied 1.jpg

MISSIE 3014

Door de coronamaatregelen is het rustiger op de weg en neemt het aantal ongelukken af, maar toch wordt het er niet veiliger op. Bij de ongelukken raken gemiddeld meer jongeren gewond of zijn er meer dodelijke slachtoffers, blijkt uit recente ongevallencijfers van de politie en ICT-bedrijf VIA.

Daarom ontwikkelde TeamAlert MISSIE 3014, zodat scholieren op school tijdens corona bewuster zijn van hun kwetsbare positie in het verkeer. En goed nieuws, want we kunnen het project volledig gesubsidieerd inzetten. Wees er daarom snel bij!

Projectomschrijving
Tijdens MISSIE 3014 maken de jongeren een reis door de tijd: ze belanden in het jaar 3014! Middels het choose your own adventure principe bepalen ze zelf hoe hun karakter, avontuur en route eruit gaat zien. Omdat de jongeren opgaan in hun eigen verhaal, staan ze open voor positieve gedragsverandering. Het online project heeft een win-element om jongeren actief mee te laten doen.
De jongeren krijgen onder andere verschillende video’s te zien waarin afleiding en risicoperceptie centraal staan. In de video’s ervaren ze hoeveel invloed afleiding heeft op hun rijgedrag en wordt hun risicoperceptie op de proef gesteld. Door de video’s zien de jongeren het belang van anticiperen en fietsen zonder afleiding in. Om het kennisniveau van de jongeren te verhogen, beantwoorden zij vervolgens quizvragen over het verkeer. Hierna krijgen zij ook passende handelingsalternatieven. Met 6 manieren van gedragsbeïnvloeding verwerkt in dit online project, heeft TeamAlert als doel ervoor zorgen dat alle leerlingen, ook tijdens corona, veilig thuiskomen!

Van a tot z geregeld
Het project duurt ongeveer 30 minuten en de leerlingen nemen heel eenvoudig deel via een unieke code op onze website die wij jullie toesturen. En nog leuker: per klas wordt een waardebon van 10 euro vergeven!

Wil je graag vrijblijvend meer informatie ontvangen? Vul dan hieronder je gegevens in. 

Interesse?

Download hier alle informatie!