TeamAlert -Afleiding - Smartphone - (1)

Appen op de fiets wordt verboden

Appen op de fiets wordt verboden. Minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat komt volgend jaar met een wetsvoorstel. Het verbod zal dan waarschijnlijk in 2020 ingaan, aldus een woordvoerster van het ministerie.

Verbod
Een verbod op appen op de fiets moet helder en handhaafbaar zijn, aldus de minister. Daarover voert ze overleg met het Openbaar Ministerie en de Raad van State. Het verbod is een onderdeel van een aantal maatregelen om het aantal verkeersslachtoffers omlaag te brengen. De minister schrijft in een brief aan de Tweede Kamer dat verkeersveiligheid hoog op de agenda van dit kabinet staat. Niet voor niets staat in het regeerakkoord dat het kabinet aan de slag gaat met het Verkeersveiligheidsmanifest.

Verkeersveiligheidsmanifest
De partners, waaronder TeamAlert, geven in het verkeersveiligheidsmanifest aan dat verkeersveiligheid een nationale prioriteit moet zijn. 'De Regering deelt dit, door het in het regeerakkoord te verankeren. En daar is, gezien de stijging van het aantal doden en ernstig gewonden, alle reden toe. Ik ben zeer gemotiveerd om hieraan te werken, maar ik kan dit niet alleen. Samen met uw Kamer, met de Europese en decentrale overheden, met alle maatschappelijke organisaties en met de weggebruiker zelf zullen we onze verantwoordelijkheid moeten nemen zodat we de negatieve trend kunnen ombuigen.' Aldus minister Cora van Nieuwenhuizen in de brief aan de Tweede Kamer.

"Laatst fietste iemand bijna tegen me op doordat hij zat te appen, echt irritant. Maar ik doe het soms zelf ook wel."
Vrouw, 16
Delen gaat nooit vervelen